Nieuwe dialecten gezocht 

REGIO – Dialecten zijn met uitsterven bedreigd. De redactie van HAC Weekblad vindt dit jammer en lanceert daarom een actie met als doel: het creëren van nieuwe, eigentijdse dialectwoorden. De bedoeling is om populaire woorden van nu om te zetten naar een dialect. Vorige keer werd het eerste woord ‘Sociale Bubbel’ gelanceerd op de Facebookpagina van Arian Compen, de man achter onze wekelijkse dialecten-rubriek ‘Wa zegde doa? Doa zegde wa!’. Er kan via de website van HAC Weekblad gestemd worden op het  “nieuwe” dialectwoord voor ‘Sociale Bubbel

-Goeivriendegruupke
-Willie
-Óseigenste
-Biemekoar 
-Toés 
-Dievanós
-Gezinszak 
Stemmen kan hier: https://www.hacweekblad.eu/dialect/

Volgende week weer een nieuwe term om te ‘verdialecten’ en natuurlijk hét dialectwoord dat de meeste stemmen kreeg.