Mountainbiken door De Groote Heide 

REGIO – Fietsers zijn van harte welkom in De Groote Heide! Met je mountainbike door het mulle zand, of met de koersfiets over geasfalteerde paden? Het kan allemaal! Bij Leende liggen zelfs een aantal mooie gravelpaden perfect voor een graveltocht. Zo geniet je van het afwisselende landschap; bos, open vlaktes, heide, water en tussendoor wat agrarisch gebied. Vanuit Pelt kan een traject gestart worden aan de Scoutsrally (gelegen aan de Rallylaan) en volg dan de blauwe lus. In Hamont-Achel zijn er verschillende startplaatsen. Voor meer informatie en de routes kijk op  www.toerisme-hamont-achel.be En natuurlijk kan er ook vanaf het Nederlands grondgebied gestart worden. Enkele startplaatsen in de buurt zijn: Pannenkoekenhuis Suykerbuyk (Luikerweg 145 in Valkenswaard) en Café Zomerhof, (Maastrichterweg 265 in Valkenswaard). Meer informatie over wandelen en fietsen in de Groote Heide is te vinden op www.degrooteheide.eu