Sinterklaas in Soerendonk

SOERENDONK – Tussen twee motregen buien door, was het op zondagmiddag 22 november weer zover; Sinterklaas kwam naar Soerendonk met zijn Pieten! In verband met Corona ging het er wel anders aan toe dan alle vorige jaren. Helaas dit jaar geen grote optocht met het Sint Jans Gilde, Soeriks Muziek Gezelschap en alle kinderen, ouders en grootouders. Er waren ook geen gezamenlijke activiteiten op het Jan Maasplein en in zaal “Be My Guest” bij café “De Bout”.

Met de Wegwijs-Piet voorop, kwam de Sint kwam dit jaar in zijn koets en met zijn Pieten langs alle kinderen in Soerendonk gereden. Bij alle kinderen werd een snoepzak afgegeven door de Pieten. De gelukkige winnaars van de kleurwedstrijden mochten nog bij de koets van de Sint een cadeau ophalen. Met deze kinderen kon de Sint ook een kort praatje houden. Gelukkig wisten alle ouders dat de Sint langs kwam en waren alle kinderen dan ook thuis. De ouders hielden ook goed rekening met de anderhalve-meter-regel. Het Sint Nicolaas Comité Soerendonk wil alle vrijwilligers die hun enthousiaste medewerking hebben verleend aan deze intocht, ook via HAC Weekblad bedanken voor hun inzet.