Geen familiefeesten en vuurwerk tijdens de feestdagen

HAMONT-ACHEL – Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité om een nationaal vuurwerkverbod uit te vaardigen voor oudejaarsnacht, dit zowel voor het verkopen ervan als het afsteken. Hiermee wil men voorkomen dat mensen veel mensen bij elkaar komen én dat slachtoffers van vuurwerkongevallen de ziekenhuizen nog meer onder druk zetten. Het vuurwerkverbod betekent dat er dit jaar ook in Hamont-Achel geen vergunningen worden afgeleverd voor het afsteken van vuurwerk op oudejaarsnacht.  

Tijdens de kerstperiode blijven de huidige sociale contactregels gelden, zo besliste het Overlegcomité. Enkel voor alleenstaanden geldt op Kerstavond of Kerstdag een uitzondering: zij mogen thuis hun beide nauwe contacten tegelijk ontvangen. Voor samenkomsten in de buitenlucht blijft de regel van vier behouden, net zoals ook de avondklok tussen middernacht en 5.00 uur gedurende de volledige eindejaarsperiode in voege blijft.

Eén ploeg van 11 miljoen
Daarnaast roept het stadsbestuur zijn inwoners op om de coronamaatregelen vol te houden en schaart het zich achter de campagne van de federale overheid. Hierin worden alle Belgen aangemoedigd om als één ploeg van 11 miljoen Belgen het coronavirus collectief te verslaan. De oproep vraagt om samen voor hetzelfde doel te gaan, elkaar niet los te laten en collectief het coronavirus te verslaan.