Reactie op ingezonden brief Hanny Veldman

Wat hebben wij voor een geweldige burgemeester. Wat een held. Gooit een zieke man uit zijn huis die een cannabisplantje in zijn tuin heeft. Geweldig hoe goed hij de wet toepast. De wet Damocles is in het leven geroepen om drugsoverlast voor de omgeving te beperken. Is daar hier sprake van? Nee. Ik noem dit wetsmisbruik. Ronduit schandalig dat deze wet nu ingezet wordt. Burgemeester Van Kessel  U moet U schamen voor deze amorele en onmenselijke toepassing van deze wet. Wie heeft er last van een wietplantje ergens in een tuin? Niemand toch? Een plant kun je niet verbieden, die groeit gewoon, zoals alle planten.  

Moet deze man nu zijn cannabis in de coffeeshop gaan kopen die hij nodig heeft voor pijnbestrijding? Dat mag wel volgens de wet. De coffeeshop moet de inkoop uit het criminele circuit halen. Dus indirect stimuleert onze geliefde burgervader dus de criminaliteit. Geweldig zo’n beleid! Het burgerinitiatief, waarbij onderzoek gedaan zou worden naar de haalbaarheid van het legaliseren van kweek voor eigen gebruik heeft helaas geen doorgang gevonden. Terwijl dit o zo belangrijk kan zijn bij bepaalde ziektes. De lezing van Hannie Veldman destijds gaf hier veel duidelijkheid in. Had heel Cranendonck deze maar bijgewoond!

We vragen nu maar een ding: draai deze idiote beslissing terug en laat deze man gewoon thuis!

Frank van den Heuvel

Lian van Vlierden