Nyrstar Budel is een hechte familie waar iedereen zich thuis voelt.

BUDEL-DORPLEIN – Dit is Bart. 20 jaar geleden ging hij aan de slag bij ‘de zink’, nu Nyrstar Budel. Eerst als operator, maar zijn positieve houding maakte dat hij snel doorgroeide. Vanaf 1 januari zal deze 43-jarige zijn eigen productieafdeling leiden van ruim 80 mensen. En Bart is niet de enige. Als je iets wil bereiken in je professionele leven, dan helpen wij je graag groeien! 

Bart, waaruit put jij energie op het werk?

“Ik probeer mensen altijd te bewegen, ze laten schitteren in wat ze doen. Nyrstar Budel hecht veel belang aan opleidingen zodat je steeds beter wordt in je baan. Bovendien laten we veel ruimte om zelfstandig te werken.”

Hoe omschrijf je de sfeer bij Nyrstar Budel?

“Open, hulpvaardig en een hechte familie waar iedereen zich thuis voelt. Kortom, je kan hier gewoon jezelf zijn. Budel Dorplein heeft ons bedrijf lang geleden gevormd, en dat ‘wij-gevoel’ zit er nog altijd in.

Nyrstar houdt ook van mensen die meedenken.  Ik won ooit het ‘idee van het jaar’, een moment dat me altijd zal bijblijven omdat ik iets kon uitvoeren wat ik écht belangrijk vond. Tot slot merk je ook dat we tot een internationale groep behoren. Onlangs mocht ik in Genève deelnemen aan een vergadering. Met klamme handjes, maar wat een ervaring!”

Hoe zit het met de veiligheid en gezondheid?

“Dat is prioriteit nummer 1, in alles wat we doen. Taken staan nauwkeurig omschreven in procedures waarin mensen worden opgeleid. We houden van een nette fabriek en zware fysieke inspanningen sluiten we uit, respect voor ergonomie dus.”

Wat is het beste professionele advies dat je ooit kreeg?

“In het midden van de nacht belde ik mijn leidinggevende op om te vragen wat ik moest doen bij een productiestoring. Hij gaf me 2 vragen terug: “wat kunnen we doen” en “wat zou JIJ doen”. Klinkt misschien gek, maar die vraag gaf mijn zelfvertrouwen een flinke boost.“

Vacatures Nyrstar Budel: www.zinkwerkt.nl