Cultuurkring Hamont-Achel sluit jaar af 

HAMONT- ACHEL – De Cultuurkring Hamont-Achel is genoodzaakt, vanwege covid 19,  om het jaar 2020 af te sluiten met afgelastingen. De presentaties van twee films in cinema Walburg en de luister namiddag, de kunstgeschiedenis en de lezing over klimaatverandering in de locatie De Posthoorn kenden met een beperkt aantal bezoekers een succesvolle doorgang. Maar de fysieke lessen van de tak filosofie, die in september van start gingen in Dienstencentrum De Kring met een beperkt aantal deelnemers, moest vroegtijdig stopgezet worden.  Toch konden de drie groepen verder blijven gaan door middel van video-bijeenkomsten met toepassing van het systeem ZOOM. En zelfs met een groter aantal dan de start in september vanwege het ontbreken van besmettingsgevaar. De behoefte aan onze culturele activiteiten en de sociale contacten bleef duidelijk zichtbaar en door het – beperkt – aantal activiteiten bleven de contacten in de Cultuurkring-gemeenschap toch enigszins behouden. De verstrengde regeringsmaatregelen zullen nog enige tijd aanhouden. De Cultuurkring activiteiten in januari worden afgelast en mogelijks ook de activiteiten in februari. Het bestuur van de Cultuurkring beraadt zich hierover en werkt financiële en andere voorstellen uit om het gemis aan culturele en sociale contacten opnieuw te plannen of te compenseren voor dit seizoen en het volgende seizoen. Het bestuur wil via HAC Weekblad graag iedereen een goede Kerstviering en een voorspoedig en gezond 2021 toewensen.