Geen Nieuwjaarsreceptie, wel Buurtbox 

HAMONT-ACHEL – De feestdagen zullen er dit jaar helaas anders uitzien. Zo zal er omwille van de coronamaatregelen begin 2021 dan ook geen nieuwjaarsreceptie voor inwoners plaatsvinden. UiTpunt Hamont-Achel zorgt met de Buurtbox alvast voor een feestelijk alternatief. De box is een stimulans om buurtbewoners coronaproof bij elkaar te brengen en werd afgelopen weekend verdeeld.

Om van deze ongewone kerstvakantie samen met je buurt er toch een gezellige tijd van te maken, stelde UiTpunt een Buurtbox samen uit heel wat leuke spullen. Tot eind november kon je deze box aanvragen en afgelopen weekend werden alle bestellingen persoonlijk overhandigd. Hiermee kunnen inwoners een alternatief voorzien voor de afgelaste nieuwjaarsreceptie. Zo bevat de Buurtbox onder andere heel wat originele zelfontworpen kaartjes die kunnen dienen als uitnodiging voor een brievenbusborrel of een haagdate.

Voor de wandelaars zit in de box voldoende voer om eropuit te trekken. Zo stelde UiTpunt verschillende originele routes samen in de vorm van een kerstboom of kerstmuts. Omdat vuurwerk dit jaar verboden is, bevat de Buurtbox een pakket kerststerretjes voor iedere brievenbus van de buurt. Als alle buurtbewoners op een afgesproken tijdstip voor hun eigen brievenbus gaan staan, kunnen ze ook met hun fonkelende zwavelstokjes het oude jaar uitzwaaien.

De samenhorigheid in Hamont-Achel tijdens de VTM-actie #zorgvoorlicht was hartverwarmend. Veel inwoners slaagden erin om op korte tijd hun huizen, straten, pleinen… te versieren met de mooiste lichtjes. Een lichtslinger in de Buurtbox dient daarom om bijvoorbeeld een boom, uniek buurthuis, kapelletje… extra in het licht te zetten. 

Ook aan tieners is gedacht. Met een QR-code kunnen ze een dansje op de socialemedia-app TikTok aanleren om te tonen aan hun (groot)ouders, buren of vrienden. Dat kan perfect buiten aan de voordeur. Daarnaast bevat de doos voor creatievelingen een zakje theelichtjes met ideetjes om ermee te knutselen. Wie liever tekent, kan met de meegeleverde set raamstiften en een aantal sjablonen aan de slag om bijvoorbeeld ramen te versieren.