Kerstwensen van Huiskamer ’t Buuls zitje

BUDEL – Even nog een kleine samenvatting van het bewogen jaar 2020. Half december 2019 verhuisde ’t Buuls zitje naar MFC de Borgh en was meteen vol in gebruik. Wat waren de leden van ’t Buuls Zitje blij met de nieuwe gezellige ruimte. Met de oliebollenmiddag in december 2019 was het volle bak, net als in januari en februari 2020. Het beloofde een prachtig jaar te worden met veel uitstapjes, eetfestijnen, knutsel- en schildermiddagen en vele workshops. Maar vooral met veel gezellige koffiemomenten. Na de Open Dag van MFC de Borgh op 8 maart moesten we al op 11 maart onze deuren sluiten. Gelukkig konden we na 4 maanden op 7 juli weer openen met maximaal 6 bezoekers per keer. Na een aarzelende start kwamen de gasten weer graag langs voor een contactmoment met een bakje troost. Activiteiten werden er nog niet georganiseerd.  In september werd het bezoekersaantal beperkt tot 3 gasten per keer. Maar zeker voor deze mensen bleef ’t Buuls Zitje open omdat ze dat heel belangrijk vonden. Helaas, op 16 oktober moest ’t Buuls Zitje de deuren jammer genoeg opnieuw sluiten. Maar gezondheid boven alles! En de deuren zijn nog steeds dicht… Wanneer ze weer kunnen openen is nog heel onzeker. De plannen voor het jaar 2020 zijn in de koelkast blijven staan, maar dat wordt in 2021 zo weer ingehaald wanneer de locatie weer mag openen en wanneer er versoepelingen komen na de vaccinaties. Alle vrijwilligers staan al te trappelen om de gasten weer te verwennen en een luisterend oor te bieden voor hun verhalen. Om de bezoekers die alleen zijn nog een hart onder de riem te steken heeft een groepje vrijwilligers kaarten geschreven met een zakje troost in de vorm van bonbons. Trefpunt ’t Buuls zitje wenst iedereen een heel goed en gezond 2021 toe, een jaar waarin ’t Zitje weer open kan zijn, waar er extra aandacht voor elkaar gegeven kan worden en er leuke activiteiten worden georganiseerd. Blijf gezond en hou vol.