Fotofestival Pelt “Lens op de Mens” 

PELT – In de zomer van 2021 zal het tweejaarlijkse Pelter fotofestival “Lens op de Mens”

reeds aan een derde editie toe zijn. Dit gebeurt in samenwerking met het gemeentebestuur en cc Palethe. Zoals de naam van het festival dit reeds doet vermoeden staat opnieuw de mens centraal. Dit keer wordt er echter een extra thema aan toegevoegd: “De mens in coronatijden”. Iedereen heeft in 2020 de trieste beelden kunnen zien van wat deze crisis de mensheid heeft aangedaan maar er waren ook beelden van solidariteit en waardering voor de zogenaamde helden zoals onder andere de zorgverleners en de mensen van de voedselvoorziening. De mens stond zeer nadrukkelijk in de belangstelling. Denk daarbij maar aan de foto’s van raambezoeken aan zorginstellingen, kinderen die thuis moeten leren, ouders die van thuis uit moeten werken. Alleen al daarom wordt het een bijzonder festival. Naast de tentoonstelling van het festival zelf zullen er ook op diverse locaties gasttentoonstellingen plaatsvinden. Inschrijven voor deelname kan tot 7 februari 2021. Info daarover is te vinden op de website. Een internationale jury zal de foto’s voor de tentoonstelling beoordelen, selecteren en de awards toekennen. De foto die het meest treffend de pandemie belicht ontvangt een extra award. Het festival loopt van 6 juni tot en met september. In die periode kan men de foto’s bezichtigen over een route van ongeveer 2,5 km doorheen het centrum van deelgemeente Overpelt. De coördinator en voorzitter van het festival is fotografe Carine van Gerven. Alle overige info is te vinden op www.fotofestivalpelt.be.