Pater Moeskroen – Geeft Een Rondje! in De Borgh 

BUDEL – 35 jaar Pater Moeskroen, dus tijd voor een feestje! Toeschouwers nemen plaats in een intieme ambiance, bij de band en haar rijke folk-instrumentarium. In een setting die doet denken aan de eerste stappen als straatmuzikant en troubadours vertellen De Paters over 35 jaar hoogte- en dieptepunten. Daarin is ruimte voor hits, vergeten parels en her en der nieuwe escapades en rariteiten.

Reden voor een feestje heeft Pater Moeskroen eigenlijk altijd, maar dit keer is het voor de heren wel heel speciaal. Vijfendertig jaar geleden trok een groep goedlachse studenten muziektherapie als straatmuzikanten via Parijs naar San Sebastian, om terug te keren via Moeskroen, België. Vol muzikale ideeën en met het plan de ‘trappist’ genaamd Pater Moeskroen als bier van wereldklasse te introduceren, keerde men terug. Het beoogde biermerk werd de bandnaam, de rest is geschiedenis. Talloze theatershows, albums, shows en hits verder (wie herinnert zich niet: Laat Maar Waaien, Roodkapje, Joost, Dansen en Hela Hola?), is de band nog altijd een begrip in theater- en feestland.  Zou dat Pater Moeskroen bier er dan nu eindelijk ook eens komen? Helaas zorgt Covid-19 nu voor ongezellige aanpassingen. De zaal wordt zo ingedeeld dat 1,5 meter afstand (per huishouding) gehouden kan worden. Het aantal zitplaatsen is hiervoor teruggebracht naar 115. Ook zijn er looproutes ingesteld. Tickets blijven bij een eventuele annulering van een show geldig voor een nieuwe show of ze worden terugbetaald. De voorstelling gaat door in Theater De Borgh op 20 maart 2020, aanvang 19.00 uur. Tickets via www.theaterdeborgh.nl/tickets