T.W.C. de Zwoegers rijdt 2021 vol vertrouwen tegemoet 

CRANENDONCK – Ook Tour Wieler Club De Zwoegers heeft een bewogen jaar 2020 achter de rug. Het Coronavirus bepaalde in het voorjaar ineens dat er niet meer gefietst mocht worden in clubverband, een paar maanden later mochten we weer wel fietsen, dan weer in steeds kleinere groepjes en momenteel mogen we als club weer niet meer fietsen. Ook zijn bijna alle tourritten alsmede ATB-ritten geannuleerd. Afijn, niet leuk voor de 55 leden van de Budelse wielrenformatie De Zwoegers, maar we moeten nu eenmaal, met zijn allen, de richtlijnen opvolgen. Kortom 2020: te weinig kilometers kunnen maken, en dat is nu net hetgeen de clubleden bindt en de club maakt.  

Ook liep eind 2020 het sponsorcontract af met onze grote sponsor La Marquise B&B. La Marquise, gelegen in de Meemortel 43 te Budel, maakte het voor ons als club mogelijk om, 5 jaar lang, in een professionele wielrenoutfit te rijden. Een groot dankjewel hiervoor! Ondertussen zijn wij als TWC de Zwoegers erin geslaagd, om zelfs in deze moeilijke (corona)tijden, maar liefst 6 nieuwe sponsoren te vinden. Allemaal bedrijven die het clubleven alsmede de wielersport een groot hart toedragen. Vanaf 2021 zullen de namen en logo’s van deze bedrijven op onze geheel nieuw ontwikkelde wielertenues pronken. Voor de start van het nieuwe wielerseizoen, dat traditioneel altijd 1 maart aanvangt, hierover meer. Dat doen we dan middels een ploegpresentatie. Maar hier alvast een grote Merci naar deze sponsoren !

Nog even iets over TWC de Zwoegers: Bij velen staan we bekend als de formule 1 coureurs uit Budel maar dat is inmiddels toch wel wat veranderd. Er kan bij ons zeker hard gereden worden (overigens wel altijd met verstand, waarop de ploegkapiteins dan ook streng op nazien!). Zo reden we op de Mijl van Mares 2019 nog een podium-sweep en controleerden wij en ook maakten wij de koers. Ook stonden er Zwoegers op diverse podiumplekken in de ploegentijdritten in Leende en Valkenburg. Een ongekende prestatie! Maar je kunt tegenwoordig ook je eigen tempo rijden bij de Zwoegers. We hebben namelijk 4 groepen geformeerd waarin elke groep zijn eigen snelheid rijdt die de groepsleden willen c.q. aankunnen. Zo kan groep 1 -bij wijze van spreken- bij de profs mee rijden. Bij groep 4 rijden ze min of meer touristisch “twee aan twee”. In welke groep jij het beste past merk je vanzelf door een paar keer mee te rijden. Heb jij zin om ook tot de Zwoegers te gaan behoren, google dan eens op onze website www.dezwoegers.nl en/of bel voorzitter Peter Vos (0031 6-22413785) en meld je aan als aspirant-lid. 

Zo, en nu hopen dat 1 maart het corona-tijdperk ten einde is en we weer naar hartelust, lekker buiten, in clubverband, op ons stalen ros, als een ware Flandriën door de wind kunnen stoempen. Stel je wielren-doelen nu al, kom al in vorm op je tacx-trainer en wellicht zien we je binnenkort als nieuw lid.