Goed nieuws: Woningsluiting Soerendonk gaat niet door! 

SOERENDONK – Een paar weken geleden stond hier mijn brief waarin ik mijn ongenoegen kenbaar maakte richting gemeente en anonieme melder, aangaande de dreigende woningsluiting voor het bezit van één cannabisplant (wietplant). Inmiddels heeft deze zaak een intensief en vooral stressvol proces voor de betrokkene doorlopen. Mede door de inzet van een geweldig advocate en het niet onbelangrijke aandeel van de huisarts was de burgemeester bereid de casus niet enkel als dossier te behandelen, maar in gesprek te gaan met de bewoner. Diezelfde dag nog heeft de burgemeester beslist de woning niet te sluiten….hallelujah…wat een opluchting, wat een overwinning. Ik heb de vlag uitgehangen! Dankjewel Roland. Ook de raadsleden Janneke van Happen (CDA) en Karel Boonen (Cranendonck Actief!), hartstikke bedankt voor jullie support. 

Door dit gebeuren is weer duidelijk geworden dat velen nog steeds onwetend zijn over de werking van soorten cannabis en de toepassingen ervan. En vooral het taboe erop. Het wordt hoog tijd dat het stigma rondom het gebruik wordt opgeheven. Het burgerinitiatief legalisering van kweek voor eigen medicinaal gebruik staat bij de gemeente voor 2021 op de agenda. Hopelijk is déze zaak een goede aanzet om dit van de grond te krijgen. De burgemeester is nu in ieder geval goed geïnformeerd over het belang hiervan. De bewoner heeft veel steun ervaren van zijn vrienden en vooral ook van zijn buurtgenoten. Iedereen was erg met hem begaan en heeft hem een hart onder de riem gestoken. Hartverwarmend. Mede dankzij hun betrokkenheid heeft hij deze spannende tijd kunnen doorstaan. 

Fijne Feestdagen en een Voorspoedig 2021. 

Hanny Veldman