Rijbewijskeuringen CBR in  Budel 

BUDEL – Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een zgn. groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR. Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen woensdag 13 januari Verkeersschool Cranenbroek medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.
De Procedure: Houd zelf ook de einddatum van uw rijbewijs in de gaten.

Begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt. Dat kan via inloggen op mijncbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. 

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg. Een afspraak maken kan via de website regelzorg.nl of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300. Er is een coulanceregeling voor 75 plussers: Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland. 

De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd.  De gezondheidsverklaring koopt u 4 of 5 maanden voor de einddatum van uw rijbewijs.