Aardbeienmopjes met bosbessencompote

Januari 2021 is van start. Ik wens iedereen veel liefde, geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar en dat alle smaakpapillen de heerlijk ingrediënten weer mogen proeven. Laten we eens iets anders nemen dan een oliebol of appelbeignet. Dus laat u verrassen met een andere start voor het nieuwe jaar. Succes met de bereiding en laat het u smaken. Een “t Geheim van de Chef” gemist in het HAC? Kijk dan op lust-nu.nl bij recepten.

Ingrediënten voor 4 personen:
1 ei, gesplitst
2 eiwitten, extra
75 gram suiker
125 ml appelmoes
1 vanillestokje, het merg ervan
560 gram magere yoghurt
280 gram zelfrijzende volkorenbloem
250 gram aardbeien, zonder kroontje en grof gesneden

Bosbessencompote:
150 gram bosbessen
2 eetlepels geleisuiker
1 eetlepel water

Bereidingswijze:
1. Klop met de mixer alle eiwitten met de suiker in een kleine kom stijf totdat er zachte pieken blijven staan.

2. Klop intussen in een grote kom de eidooiers, appelmoes, vanillemerg, yoghurt, bloem en aardbeien door elkaar. Spatel daarna het opgeslagen eiwit erdoor.

3. Schep met een soeplepel het beslag in een hete, licht ingevette koekenpan met anti-aanbaklaag. Spreid het beslag met een spatel uit tot een rond mopje. Bak ongeveer 2 minuten op een laag vuur of tot er belletjes op het oppervlak verschijnen. Draai de mop om en bak ook aan deze zijde mooi bruin. Schep het uit de pan en houd het afgedekt warm. Herhaal met het overige beslag. Serveer met bosbessencompote.