‘We hebben de horeca een hart onder de riem kunnen steken’

CRANENDONCK – Met de Cranendonckse benefietactie De Gloaze Kooi is dit jaar 2.800 euro ingezameld. De actie vond plaats op 1, 2 en 3 januari. De opbrengst gaat dit keer naar de Cranendonckse horeca, die zwaar wordt geraakt door de coronacrisis.

Door Roy de Leijer

De bijna twintig deelnemende cafés en restaurants hebben besloten om de opbrengst in een nieuw, gezamenlijk evenement of initiatief te steken.  Hoewel de opbrengst flink lager is dan voorgaande jaren, is de Stichting De Gloaze Kooi tevreden over het de benefietactie. 

De jaarlijkse verzoekplaatjesmarathon voor het goede doel vond vanwege de geldende coronamaatregelen volledig online plaats. Mede daardoor waren de verwachtingen over het financiële resultaat van tevoren al niet heel hooggespannen. Daar komt bij dat de voorbereidingstijd dit jaar extreem kort was. Lange tijd zag het er namelijk niet naar uit dat het evenement door zou gaan. Pas in december werd de knoop doorgehakt.

“Wij wilden een mooi bedrag inzamelen, maar we wisten al van tevoren dat dit heel erg moeilijk zou worden. De opbrengst was daardoor wat minder van belang. Wel hebben we de Cranendonckse horeca een hart onder de riem kunnen steken. Veel mensen leven mee met de horecaondernemers. Dat blijkt onder meer uit de reacties en kijkcijfers. Daarnaast hebben we gemerkt dat veel Cranendonckers in deze coronatijd behoefte hebben aan wat entertainment”, zegt Sander Engelen van de stichting.

Voor de online editie werd er samengewerkt met WSS Sound & Lightconcepts in Maarheeze. De bijna 50 uur durende marathonuitzending werd vanuit de WSS-studio in Maarheeze naar de Cranendonckse huiskamers gestreamd. De deelnemende horecazaken kregen daar alle ruimte om zich te presenteren tijdens de non-stop verzoekplaatjesmarathon 

De stichting hoopt in december weer een ‘normale’ editie te kunnen houden. Wel wordt er gekeken naar een andere invulling. Engelen: “De voorgaande edities vonden allemaal plaats op de Markt in Budel. We denken er onder meer over na om uit te wijken naar een andere locatie in de gemeente Cranendonck.”