Uitslagen solistenconcours schuttersbond EMM

BUDEL – Drie schutterijen van de Schuttersbond EMM hadden zich, met totaal acht solisten, voor deelname aangemeld maar jammer genoeg moesten twee solisten zich achteraf, door omstandigheden, voor dit concours afmelden. Daar er in het jaar 2020, binnen de Schuttersbond EMM, geen schuttersfeesten georganiseerd konden worden, konden ook de ‘solisten’ hun muzikale krachten niet tonen en strijden om de hoogste eer.

Op voorstel van Schutterij St. Nicolaas & St. Antonius – Budel is een ‘Solisten- concours 2020’ georganiseerd. Dit concours werd gehouden met inachtneming van de dan geldende regels ter bestrijding van het ‘Coronavirus’ waarvoor een tijdschema en regels waren vastgesteld zodat deelnemende schutterijen niet gelijktijdig en met zo min mogelijk personen in dezelfde ruimte aanwezig waren. Het ‘solistenconcours’ werd in twee categorieën ingedeeld, namelijk de tweede en derde divisie en de vierde divisie met de jeugddivisie. Met dank aan schutterij St. Nicolaas & St. Antonius – Budel voor het beschikbaar stellen van hun verenigingsgebouw en aan de Hr. J. Stoffels voor zijn inzet als jurylid. Tevens is het voornemen in de toekomst elk jaar, binnen de Schuttersbond EMM, een ‘Solistenconcours’ te gaan organiseren en dan hopelijk met meer deelname van schutterijen en solisten. De uitslag in de 2de en 3de divisie is geworden: Niels Rademakers (St.Nic & St.Ant.Budel) op de kleine trom werd 1e in de derde divisie met 84,5 punten, Thomas Wilmsen (St. Odilia Ospeldijk) op de kleine trom werd 2de in de derde divisie met 80 punten. In de 4de en jeugd divisie is de uitslag: Cas Gerits (St.Nic & St.Ant.Budel) op de kleine trom werd 1e in de jeugddivisie met 84 punten, Hein Kees (St.Nic & St.Ant.Budel) op de kleine trom werd 2de in de 4de divisie met 83 punten, Saartje Hermans (St. Odilia Ospeldijk) op de kleine trom werd 3de in de jeugddivisie met 78,5 punten en Jamie van Middelaar (St. Odilia Ospeldijk) op de kleine trom werd 4de in de jeugddivisie met 78 punten. Gefeliciteerd!