Buurtbox in Transistorstraatje 

HAMONT – Ook de buurtbewoners van de Transistorstraat in Hamont hebben sfeer gebracht in de straat, dankzij de buurtbox. De buurtbox werd gratis aangeboden door het stadsbestuur Hamont-Achel aan buurtverenigingen. In de box zaten verschillende spulletjes om het ‘coronaproof’ gezellig te maken in de buurt tijdens de feestdagen. Met de lampjes werd in de Transistorstraat de langste haag verlicht. Een buurman heeft voor alle bewoners een boom van hout gemaakt. Ieder heeft daarop een wens geschreven en aan de haag bevestigd. Kindjes hebben de waxinepotjes feestelijk versierd. Alle ramen werden bewerkt met echte Kerstkunst. En door middel van een partytent, twee stoelen en een tafel werd een ontmoetingsplek gecreëerd, waar de buurtbewoners steeds met het toegestane aantal personen bij elkaar kwamen. Onder het genot van een glaasje, een borrelplankje en wat nootjes werden de levensvragen uit de Kletspot beantwoord. Als de intentie van de Buurtbox verbroedering en saamhorigheid ten doel stelde, dan is dat volgens deze buurtclub méér dan verwezenlijkt. Dankjewel stad Hamont-Achel voor het leuke initiatief!