“Slecht weer of niet, de bedeling gaat altijd door” 

REGIO – Deze week zijn we toe aan ons laatste luik over onze HAC Weekblad bezorgers. Van de totale oplage van 27.675 exemplaren worden er iedere week 17.000 kranten afgeleverd bij UwPost, een Pelts bedrijf dat instaat voor de bedeling in de gemeente Pelt, Achel en een groot gedeelte van Hamont. Zaakvoerder Ahmet Delibudak richtte ruim een jaar geleden zijn eigen bedrijf voor de distributie van kranten en reclamefolders op en vrijwel onmiddellijk vonden HAC Weekblad en UwPost elkaar. Een mooie samenwerking was geboren. Maar hoe gaan de medewerkers van UwPost nu precies te werk en hoe pakken ze deze klus aan? 

De bedeling van HAC Weekblad gaat op donderdag, heel vroeg in de ochtend, al van start. “De kranten komen altijd op tijd bij ons aan, op donderdag, tussen 5.00 uur tot 6.00 uur ’s morgens,” vertelt Ahmet. “De kranten komen vanuit Diemen en worden iedere week door dezelfde vriendelijke chauffeur afgezet. Onze medewerkers staan dan al klaar om samen de kranten uit te laden. Daarna begint de bedeling.” 

Uw Post heeft 4 brommers, 5 fietsen en 5 auto’s beschikbaar om de bedeling in orde te maken. Bij iedere straat of wijk wordt er gekozen voor het vervoersmiddel dat het beste geschikt is om de bedeling zo vlot mogelijk te laten verlopen. De weersomstandigheden spelen hierin uiteraard ook een rol. “Maar,” vertelt Ahmet, “weer of geen weer, de bedeling gaat gewoon door! Bij slecht weer voorzien we regenpakken en ook bij extreme koude wordt de kledij aangepast. We houden trouwens iedere dag het weerbericht goed in de gaten om zo kort op de bal te spelen en de bedelingen in te plannen en te regelen.” 

De bedeling van HAC Weekblad staat iedere week op donderdag en vrijdag op de planning bij UwPost, met een uitloop op zaterdag. “Zo heeft iedereen tijdig de krant in de brievenbus. In totaal wordt de verspreiding van de kranten door 11 medewerkers in orde gemaakt en ondertussen weten ze allen precies wat er verwacht wordt, voor welke wijken en straten ze verantwoordelijk zijn en hoe ze vlot kunnen werken.” Iedere week doen ze hun uiterste best om alle brievenbussen, behalve die met een nee-nee sticker natuurlijk, te voorzien van een krant. Toch gebeurt het af en toe, dat er een bus wordt overgeslagen. “Wanneer we een melding krijgen dat iemand onverhoopt de krant niet heeft gehad, houden dit natuurlijk bij de volgende ronde extra in de gaten. Zo proberen we dit zo snel mogelijk op te lossen. En het gebeurt ook dat we de krant alsnog gaan nabrengen.” 

“Eenmaal per maand is er een uitgebreide vergadering om zo alles even door te nemen, een stand van zaken te krijgen en eventuele problemen bespreekbaar te maken. Doel is natuurlijk om de bedeling nóg te verbeteren!” aldus Ahmet. 

De afgelopen drie weken heeft u kunnen lezen over de bezorgers van HAC Weekblad. Heeft u ook folders, flyers of ander reclamedrukwerk dat u graag wil laten bezorgen in Pelt, Hamont-Achel of Cranendonck? Informeer dan zeker naar de interessante mogelijkheden! Dit kan door een mailtje te sturen naar [email protected] of bel naar tel. 0032 11757201.