Neos Hamont-Achel wandelde het nieuwe jaar 2021 in

HAMONT-ACHEL – Het bestuur van Neos Hamont-Achel had een mooie natuurwandeling van ongeveer 4,5 km uitgestippeld in het natuurgebied “De Broekkant en Watering” nabij het centrum van St.-Huibrechts-Lille. Daar situeert zich naast de vallei van de Warmbeek ook de ’Watering’. Het systeem van wateringen of vloeiweiden dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw. Ter plaatse werd hiervoor water dat rijk is aan kalk en andere mineralen van het Kempens Kanaal gebruikt als bemester en bevochtiger van de arme grond. De bevloeiing gebeurde zo’n twee tot drie maal per jaar en werd gerealiseerd via een systeem van greppels en grachten. 

De wandelaars vertrokken aan de feesttent van restaurant Kompenhof. Het vertrek was per bubbel van maximaal 4 personen met een tussenpauze van 15 minuten zodat de coronaregelgeving perfect nageleefd werd. Tijdens de wandeling dienden de deelnemers een aantal vragen op te lossen zoals: Wanneer werd het treinverkeer tussen Neerpelt en Hamont opnieuw in gebruik genomen enz… Voor de winnaar van deze quiz was een waardebon voorzien voor een afhaallunch in restaurant Kompenhof voor 2 personen. 

Na ongeveer 3 km van de wandeling werd een heerlijke tas erwtensoep aangeboden. Ook daar werd voldoende afstand gehouden. Bij terugkeer van de wandeling kreeg iedere deelnemer een pakket met daarin  zes heerlijke hapjes en een flesje rode wijn mee naar huis, dit als compensatie voor de nieuwjaarsreceptie die niet kon doorgaan door corona.

Ook voor de niet-wandelaars was eenzelfde pakket voorzien dat door de bestuursleden aan huis bezorgd werd. De leden reageerden enthousiast op dit mooie initiatief.

Het bestuur hoopt op korte termijn de activiteiten terug te kunnen starten zodat iedereen elkaar weer lijfelijk kan ontmoeten. Intussen wensen ze allen een goede gezondheid toe.