Nieuwe single Dennis Eijkemans met Silke van Niel uit Budel in de hoofdrol

PELT – ‘Ver Weg’ zo heet de nieuwe single van zanger Dennis Eijkemans. Na het succes van zijn laatste hit Stapelgek op jou waarmee hij maandenlang te horen was op de radio vond Dennis dat het tijd was voor iets nieuws. “‘Stapelgek op jou’ werd enorm positief onthaald door vele radiostations en mensen waren enthousiast over het uptempo nummer. Daarom wilde ik opnieuw een track maken met een lekkere beat maar deze keer met een rauw randje eraan,” vertelt Dennis. Het lied met pop/rock invloeden gaat over een lange afstandsrelatie en over de periode dat hij en zijn vriendin ver weg van elkaar woonden. Eijkemans: “Ik denk dat veel mensen zich zullen herkennen in het lied. Wanneer je veel van iemand houdt dan wil je dolgraag bij die persoon zijn maar soms wordt dat verhinderd door afstand. Toen ik het liedje schreef, woonde ik in Hamont en mijn vriendin in Eindhoven. Dat was lastig, want daardoor konden we niet dagelijks bij elkaar zijn. Sinds enkele maanden wonen wij samen in Eindhoven. Ik kom nog regelmatig naar Hamont want mijn ouders wonen er nog steeds en dat voelt toch altijd als thuiskomen.” 

Bij het lied is ook een bijpassende videoclip gemaakt met in de hoofdrol Silke van Niel uit Budel. “Silke en ik kennen elkaar al jaren en hebben vaak samengewerkt aan verschillende producties. Veel mensen hebben ons jarenlang zien optreden bij de Proost Dinner-Shows. Ze is altijd enorm professioneel en een plezier mee samen te werken, daarnaast is ze een hele mooie verschijning. Ik ben daarom vereerd dat zij de hoofdrol speelt in mijn nieuwe muziekvideo”. Nog even een leuk feitje: De single is afgemixed door de beroemde Wisseloord Studio’s in Hilversum waar o.a. Ilse de Lange en Anouk hun nummers opnemen. 

Ver weg is vanaf vrijdag 15 januari te beluisteren op alle grote kanalen waaronder Spotify en de videoclip is te bekijken op YouTube.