E-Loket brengt stadhuis naar je woonkamer 

HAMONT-ACHEL – Heb je een attest of officiële akte nodig van de dienst Burgerzaken? Voortaan kan je dit online aanvragen zonder dat je je hiervoor naar het stadhuis hoeft te verplaatsen. Dankzij dit digitale loket kan je namelijk deze documenten opvragen en raadplegen wanneer dat jou uitkomt en dat zelfs buiten de openingsuren!

Solliciteer je voor een job of open je een dossier bij je bank? Hiervoor zijn vaak documenten vereist die je persoonlijke situatie staven. Deze dien je aan te vragen bij de burgerloketten waarvoor je normaal naar het stadhuis moet komen. Met de uitbouw van het e-loket kan dit voortaan rechtstreeks van thuis uit via hamont-achel.onlinesmartcities.be/smartloket. Stapsgewijs bouwt de stad deze dienstverlening verder uit, zodat je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 documenten kan opvragen. Hiermee is ons online stadhuis altijd open en kan je thuis achter de computer steeds je gewenste documenten aanvragen. Voor een overzicht van de attesten, uittreksels en afschriften van akten Burgerlijke stand en uittreksels uit het strafregister die je vanaf nu digitaal kan opvragen, kijk op www.hamont-achel.be  Ten slotte kan je ook je PIN- en PUK-code van je identiteitskaart aanvragen indien je deze kwijt bent. Je dient deze codes vervolgens wel persoonlijk af te halen op het stadhuis.

Ben je minder digitaal aangelegd of ga je toch nog graag ter plaatse je documenten opvragen? Dan kan je hiervoor natuurlijk nog steeds op het stadhuis terecht waarbij je persoonlijk geholpen wordt. Let wel: omwille van de coronacrisis werken de burgerloketten voorlopig enkel op afspraak (0032 11 51 05 00).