Eerste inwoners Hamont-Achel gevaccineerd

HAMONT-ACHEL – Donderdag 14 januari werden de eerste inwoners van Hamont-Achel gevaccineerd tegen het coronavirus. Het betreft 243 bewoners van woonzorgcentra Aan de Beverdijk en Sint-Jan Berchmans en serviceflats De Kempkens. Met deze eerste vaccinatieronde is nu ook in Hamont-Achel officieel het startschot van de vaccinatiecampagne gegeven.

Om de vaccinatie in ons land zo vlot mogelijk te laten verlopen, werkte de federale overheid een faseplan uit. Hierin komen eerst de bewoners en het personeel van woonzorgcentra aan de beurt, daarna de zorgprofessionals van ziekenhuizen, de eerstelijnszorg en collectieve zorginstellingen en ander ziekenhuispersoneel. Vervolgens volgen de ambulante 65-plussers en risicopatiënten, waarna ook de kritische functies in essentiële sectoren gevaccineerd zullen worden. Daarna is de algemene bevolking ouder dan 18 jaar aan de beurt. 

Wie vragen heeft over het coronavaccin en het verloop van de vaccinatiecampagne, kan hiervoor terecht op www.laatjevaccineren.be en www.info-coronavirus.be