Flausmause 44-jarig jubileum

BUDEL-SCHOOT – Het plan was er…Met de Toeters was afgesproken dat we precies 11 jaar na ons vorig jubileumfeest, het Stationsplein weer zouden omdopen tot het ‘Flausmauseplein’ om ons 44-jarig jubileum te vieren. Maar helaas, net als voor veel andere evenementen geldt dat ook ons jubileumfeest vanwege de coronamaatregelen niet kan plaatsvinden. Hoewel we dit graag met alle verenigingen uit Cranendonck en omstreken hadden willen vieren, komt er nu een coronaproof alternatief voor onze leden, om het toch niet helemaal aan ons voorbij te laten gaan. Ook zal de Grootschoterweg vanaf 16 januari wat versiering hebben in de kleuren oranje/blauw.

44 jaar geleden begon het allemaal. Ongeveer 10 bevriende stellen gingen samen op vakantie in Oostenrijk. Onder het genot van een biertje besloten ze om samen carnavalswagens te gaan bouwen en zo ontstond de vereniging CV De Flausmause. De eerste wagens werden gebouwd in de schuur van Jan Walraven. Sinds die tijd wordt dus de kennis van het bouwen en het bier drinken van generatie op generatie doorgegeven, allebei belangrijk om carnaval binnen Cranendonck bruisend te houden! Hoewel het voor ons eerst even wennen was om van onze eigen bouwschuur inclusief naaiatelier naar de bouwhal bij het sportpark te verhuizen, blijkt het nu juist heel leuk te zijn om veel contact te hebben met de andere verenigingen en de kennis te delen met elkaar. 

We zijn als vereniging erg trots op Bert Verhees. Bert is een van de oprichters van de Flausmause en al 44 jaar lid van onze mooie vereniging.  

We willen alle mensen bedanken die 44 jaar Flausmause mogelijk hebben gemaakt. Hopelijk kunnen we snel weer allemaal samen carnaval vieren! Tot die tijd, blijf gezond en drink thuis een extra biertje op 16 januari 2021.