Word een kei in Kringlooptuinieren

HAMONT-ACHEL – Wil jij je eigen tuinafval hergebruiken én optimaal genieten van je eigen groene oase? Dat kan met kringlooptuinen. Deze zijn afvalvriendelijk en spelen in op de gevolgen van klimaatverandering. Om je te helpen met duurzaam tuinieren biedt de stad Hamont-Achel samen met het Klimaatcafé, Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net dit voorjaar verschillende webinars aan.

 Van januari tot en met maart kan je iedere maand een gratis online opleiding bijwonen. Per maand staat er een ander thema op het programma: stadstuinieren, kringlooptuinieren en water in de kringlooptuin. Ieder webinar is op vijf verschillende momenten in de maand bij te wonen en dit steeds op verschillende tijdstippen zodat iedereen de kans heeft deze te volgen.

Inschrijven voor een sessie kan via de link die je per thema de maand vooraf op www.hamont-achel.be/webinars terugvindt. De online sessies duren ongeveer 1,5 uur en gebeuren via Zoom, een gratis tool voor videoconferenties. Deelnemers ontvangen vlak voor aanvang van de webinar een link in hun mailbox.

Stadstuinieren 
Zin om al een webinar over het eerste thema – urban gardening – mee te pikken? Tijdens deze opleiding ontdek je alles over stadstuinieren. Zo leer je hoe je tuinen kan creëren op de gekste plaatsen: gevels van kantoorgebouwen, daken van appartementen, hangend in potten aan plafonds in restaurants, verticaal tegen de gevel van een huis, verlaten achteraf-hoekjes… 

Deelnemen aan deze webinar kan op:  
·Zaterdag 16 januari: 10.00 – 11.30 uur 
·Donderdag 21 januari: 14.00 – 15.30 uur
·Dinsdag 26 januari: 20.00 – 21.30 uur