Zoektocht naar verdwenen katten te Hamont

HAMONT – Katten die zomaar verdwijnen en waar geen spoor meer van terug te vinden is. Het overkwam Sophie Reeskamp, die haar katten ineens niet meer terugzag. Ze doet er nu alles aan om haar katten terug te vinden en anderen te waarschuwen.

Door Melissa van Wijngaarde

Sophie is in februari in Hamont komen wonen, speciaal in een mooie groene buurt voor al haar dieren. De rustige buurt vond ze perfect voor haar katten om op avontuur te gaan. Dit ging goed tot november, want toen verdwenen de twee katers plots. Eerst Ballie de zwart-witte en twee weken later Buggle de donkerbruine. “Ze binnen houden was geen optie, vooral Ballie ging graag naar buiten. Maar als ik eerder had geweten dat er in de buurt katten verdwenen had ik dit wel gedaan”

Grootse zoektocht
Sophie doet er nu alles aan om haar katten terug te vinden en anderen te waarschuwen. Ze heeft briefjes rondgebracht, zelf uitgebreid gezocht natuurlijk, de gemeente gebeld en met de buurt gesproken. “Bij de gemeente lieten ze weten dat als onze katten aangereden en gevonden zouden zijn, ze ons gebeld hadden. Dit is niet gebeurd.” vertelt ze. Uit de gesprekken met haar buurt komt ze erachter dat er al ongeveer vijf jaar zomaar katten verdwijnen. Dit vooral ter hoogte van de Erkstraat, de Locht, de Schijf en de Lozenweg. “We denken nu dus dat er iemand iets met onze en andere katten gedaan zou hebben. Want als de katten vergiftigd of als prooi gevangen zouden zijn dan hadden we er wel iets van teruggevonden.” Nadat ze een bericht in een Facebookgroep gedeeld had kreeg ze dit vermoeden meer en meer.

Beloning voor Gouden tip
Ze hoopt dat er mensen zijn die iets vernomen hebben van haar katten. Daarom doet ze ook nu weer een oproep: is er iemand die iets weet of gezien heeft, gelieve dit dan zeker te melden bij de politie of gemeente, desnoods anoniem. “Wij zijn zelfs bereid om een mooi geldbedrag als beloning beschikbaar te stellen voor diegene met de Gouden tip over onze katers.” De twee katers droegen beide twee bandjes. Ballie, de zwart-witte kater, droeg een rood met zwart bandje met witte kralen en een vlooienbandje. Buggle, de donkerbruine kat, droeg dezelfde bandjes maar in plaats van rood was zijn bandje paars. Als iemand iets vindt dan horen we dat graag, ook al zou het slecht nieuws betekenen. Dan kunnen we het toch afsluiten, het geeft toch wel een hoop verdriet.”

“Pas goed op je katten! Ook al is je kat echt een buiten beest, probeer hem nu misschien toch binnen te houden of op ze te letten,” vertelt Sophie. Verder spoort ze erop aan om het te melden als je iets verdachts hebt gezien. Dit kan bij haar, de politie of bij de gemeente. Voor contact met Sophie over haar katers kan je terecht met een sms of whatsapp berichtje op het nummer: +31 6 38 08 46 87 of via mail: pat.sooph@gmail.com.

Op de foto: Ballie links en Buggle rechts. Beide gezonde, gechipte en gecastreerde katers.