Stijgend aantal coronabesmettingen in Hamont-Achel

HAMONT-ACHEL – Op één dag werden er 18 extra coronabesmettingen vastgesteld in Hamont-Achel. Dat betekent dat er in de afgelopen week 35 personen in onze stad positief getest zijn op COVID-19. Deze plotse toename is enerzijds het gevolg van een uitbraak in het woonzorgcentrum Aan de Beverdijk. Daarnaast zijn er helaas ook meerdere andere inwoners besmet. Het stadsbestuur volgt samen met de betrokken instanties de situatie nauwgezet op.
 
Om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk in te perken, worden de nodige maatregelen getroffen. Zo is wie besmet bleek onmiddellijk in isolatie gegaan. De hoog risicocontacten werden gecontacteerd en gaan quarantaine. In WZC Aan de Beverdijk worden donderdag alle bewoners en medewerkers getest.
 
Geen reden tot onrust
De stijgende cijfers in Hamont-Achel zijn geen reden tot ongerustheid. Het stadsbestuur blijft oproepen om de huidige maatregelen te respecteren om zo een verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Was en ontsmet regelmatig je handen, houd steeds 1,5 meter afstand en draag – waar dit nodig is – een mondmasker. Ben je ziek? Dan blijf je minstens 7 dagen in thuisisolatie.
 
Een overzicht van alle geldende maatregelen vind je terug op
www.info-coronavirus.be.