Extra maatregelen om verdere verspreiding coronavirus te voorkomen

HAMONT-ACHEL – Er werd vandaag opnieuw een stijging vastgesteld van het aantal coronabesmettingen in Hamont-Achel, waaronder ook een aantal besmettingen binnen de scholen. Hiermee komt het totaal aantal besmettingen van deze week op 42. Uit voorzorg en om de verdere verspreiding van het virus in te perken, worden er lokaal extra maatregelen genomen. Deze maatregelen gaan in op vrijdag 22 januari en gelden voorlopig tot en met zondag 7 februari. 
 
Sport
Alle sportactiviteiten die doorgaan in stedelijke accommodaties waaronder de sporthallen in Hamont, Hamont-Lo en Achel en de tennishal in Hamont alsook alle buitensporten worden opgeschort. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden. Deze sportcomplexgebruikers worden zo snel mogelijk gecontacteerd door de sportdienst.
Ook het verenigingsleven in Hamont-Achel voor kinderen jonger dan 12 wordt een tijdlang stilgelegd. Het stadsbestuur vraagt namelijk met aandrang aan alle verenigingen om hun activiteiten en samenkomsten op te schorten. De betrokken stadsdiensten nemen in het kader hiervan contact met hen op.
De buitenschoolse kinderopvang IBO De Pagadder blijft geopend volgens de normale openingsuren. De veiligheidsmaatregelen en richtlijnen opgelegd door Kind & Gezin worden hier nauwgezet toegepast. Wel vraagt men aan de ouders die niet noodzakelijk opvang nodig hebben om niet te reserveren.  
 
Bibliotheken
De bibliotheken van zowel Hamont als Achel blijven geopend voor individuele bezoekers. Hierbij dienen de geldende maatregelen, die duidelijk aangegeven zijn bij het betreden van de bib, gerespecteerd te worden.
Het stadsbestuur beseft dat bovenstaande maatregelen niet aangenaam zijn, maar roept op om ze te respecteren. Ze zijn immers noodzakelijk om de verspreiding van het virus af te remmen.