Tigre Blanco neemt videoclip op in Budel-Dorplein

BUDEL-DORPLEIN – De Eindhovense band Tigre Blanco schiet voor een tweede keer een videoclip in Budel-Dorplein. 

Dit keer is de villa aan de Hoofdstraat 78 het decor voor een korte film. Zanger-gitarist Quintijn Lohman is al langer gecharmeerd van de geschiedenis rond de zinkfabriek in Budel-Dorplein, aangewakkerd door vrienden die al langer in het dorp wonen. Autofanaat Geert Von Skip en zijn partner, kunstenaar Nanouk Weijnen, wonen in een kwadrant woning aan de Sint Josephstraat in het dorp, je gaat er letterlijk terug in de tijd. Die geschiedenis en de passie van vriend Geert, oude klassiekers uit de USA, staan centraal in de 1e video clip “200 Miles” opgenomen in het dorp. Rijdend in een oude pickup truck laat de band in het nummer “200 Miles” de magische plekjes van het dorp zien. Inmiddels is deze videoclip op Youtube ruim 15.000 keer bekeken. 

Enkele jaren geleden kocht Lohman samen met zijn partner zelf een huis in het oude fabrieksdorp en mixte zich langzaam wat meer in de lokale gemeenschap en kreeg zodoende de mogelijkheid om een videoclip te schieten in de villa aan de Hoofdstraat 78. Deze villa, in 1902 gebouwd door Maurice D’or, bood jarenlang plek aan de zusters die er na het verlaten van “De Cantine” tot 1987 hebben gewoond. De villa, van algemeen cultuurhistorisch belang en voorbeeld van de typologische ontwikkeling tijdens de industrialisatie is onderdeel van het beschermde dorpsgezicht. Binnen in het pand zie je de tand des tijds, en zijn er vele originele elementen nog aanwezig hetgeen Lohman aansprak om er een videoclip op te nemen voor de nieuwste single Feed The Wolves. 

Cajon, bas, gitaar en de mix van vrouwelijke jazzy vocalen en de warme, Tom Waits-achtige stem van frontman Quintijn Lohman, zorgen voor een niet te categoriseren mix van blues, rock en soul. ‘Gypsy Soul Music’, zoals de band het zelf omschrijft. Tigre Blanco klinkt als de soundtrack van een nieuwe paella-western van regisseur Quentin Tarantino (What’s in a name). De brede sound is zowel geschikt voor een nachtclub in Andalusië, een juke-joint in Calexico, een festival, een theater in een middelgrote stad of intiem huisconcert.

Feed The Wolves verschijnt 1 februari op alle online kanalen zoals Spotify en de videoclip is te zien op YouTube. Voor meer informatie over Tigre Blanco ga je naar www.tigreblanco.nl

Foto Monique Nuijten