Buulder Buk digitaal erg druk

BUDEL – Normaal gesproken zaten we met alle andere carnavalsverenigingen in de regio nu midden in het seizoen. Druk in de weer met zittingen, recepties en voorbereidingen van de optochten. Vooral ook met allerlei activiteiten waar je elkaar live kunt ontmoeten en er met elkaar een gezellige boel van kunt maken. Maar met het beruchte virus nog steeds als volksvijand nummer 1 op de loer is dat natuurlijk niet mogelijk en lijkt het wel alsof er bijna geen carnaval meer is. Echter online, via internet, is het volop feest op velerlei fronten. Zo was het afgelopen zaterdagavond op vele plaatsen erg gezellig thuis door de deelname aan de Online Cranendonckse Carnavals Parade. Vele teams namen deel uit naam van c.v. Buulder Buk, waarvoor dank natuurlijk. Verder zal het de oplettende kijker van Omroep Brabant ook niet ontgaan zijn, of niet ontgaan binnenkort, dat we er alle medewerking aan verlenen als er online activiteiten worden georganiseerd. Activiteiten waarbij je thuis online toch een beetje een gevoel kan krijgen passend bij deze tijd van het jaar. In het straatbeeld zijn ook steeds meer carnavalsversieringen zichtbaar, waardoor we het de komende weken met elkaar toch een beetje gezelliger proberen te maken en kleur geven aan het dagelijkse leven. 

Kleur geven doen de leerlingen van de basisscholen op dit moment. Zij zijn druk in de weer met de kleurplaten die via de scholen verspreid zijn onder de jeugd. De kleurplaat is ook dit jaar weer gemaakt door Riny, dochter van de zesde Prins van c.v. Buulder Buk; Melchior I. De kleurplaat kun je ook online terugvinden op de website www.buulderbuk.nl. Vanwege de lockdown die er nu is mogen de kleurplaten ook nog tot later tijdstip worden ingeleverd. Dat kan nog 9 februari op de school als ze dan weer open mogen zijn, en anders tot uiterlijk donderdag 11 februari in de brievenbus bij het secretariaat van c.v. Buulder Buk; Burgemeester van Ginnekenstraat 9 in Budel. Er zijn leuke prijsjes te winnen voor de deelnemers. 

Leuke prijzen en een heel speciale uitvoering van het Gouwe Getje is er te winnen met deelname aan de alternatieve optocht van c.v. Buulder Buk. De eerste creatieve aanmeldingen zijn al binnen. Unieke carnavalswagens gebouwd van LEGO® materialen. Leef je creativiteit en bouwtalent thuis maar uit. Dat kan samen met je huisgenoten als gezin, maar zeker ook individueel. Daar mogen ook volwassenen zich uiteraard aanmelden en inschrijven. Carnaval is er voor jong en oud, dus laat je niet weerhouden. Voor de categorie individueel zal in leeftijdsgroepen gejureerd worden. Schrijf dus snel in via de vernieuwde website www.buulderbuk.nl. Daar kun je het regelement en voorwaarden waaraan je inschrijving moet voldoen terugvinden. Heb je vragen bel dan gerust met Harrie Staals op zijn nummer 06-15273877 of stuur je mail naar [email protected] Ook als je een etalage beschikbaar wilt stellen kun je dat melden bij Harrie. 

Wil je ook je huis versieren dan zijn er tal van versieringen denkbaar en soms steun je daar zelfs je eigen Buulse carnavalsvereniging mee. Wil je ook de vlag uithangen of de unieke op=op jaarpin of het jaarembleem 2021 bemachtigen breng dan een digitaal bezoekje aan de webshop op onze website. Wij zorgen dat het op tijd bij je thuis aanwezig zal zijn. 

Verder is het natuurlijk ook leuk als er veel online op FaceBook en dergelijke gedeeld wordt wat met carnaval te maken heeft. Dan komt dat gevoel dat carnaval er echt wel is ook dit jaar vanzelf naar boven. Want carnaval, ook in 2021, vieren we per slot van rekening samen.