Nieuws uit Toeterland

BUDEL-SCHOOT – Het afgelopen weekend was in meerdere opzichten een bijzonder weekend voor C.V. De Toeters uit Budel-Schoot. Als allereerste carnavalsvereniging uit Cranendonck wonnen De Toeters de top georganiseerde “Online Cranendonckse Carnavalsparade.” In vele huiskamers in Toeterland werd actief meegedaan en leverde dit aan het einde van de avond € 111,11 voor de vereniging op, geweldig toch! Hartelijk dank aan iedereen die meedeed aan deze gezellige (online) avond en complimenten aan de organisatie!

Een dag eerder werd het eerste exemplaar van De Toeterkrant van C.V. De Toeters uitgereikt aan Prins Teun I en zijn Prinses Daphne. De redactie van de Toeterkrant heeft de afgelopen maanden flink wat energie gestopt in een “special edition”. En speciaal is de krant zeker! Een hele kleurrijke krant met héél veel foto’s van het afgelopen carnavalsseizoen waardoor je misschien toch nog een beetje het carnavalsgevoel ervaart. De krant is in Toeterland gratis in de brievenbus gearriveerd en natuurlijk ontvangen ook al onze sponsoren deze editie!

Naast de foto’s en verslagen van een aantal jubilerende carnavalsverenigingen uit Toeterland is er ook een posteractie waarmee mooie prijzen te winnen zijn!

In het midden van de Toeterkrant zit een kleurrijke poster. Heel Budel-Schoot wordt gevraagd om deze poster zichtbaar aan de straatkant op te hangen waarmee aangegeven wordt dat het carnavalshart ook dit jaar gewoon klopt. Iedereen die de poster ophangt maakt automatisch kans op leuke prijzen, Iedereen die naast de poster meer versiering aanbrengt (Toetervlag, ballonnen, slingers, et)  aan de straatkant maakt daarnaast kans op nog meer prijzen. Interesse in de Toetervlag? Op onze website en facebookpagina informeren we je graag! Prins Teun I en Prinses Daphne, Jeugdprins Luuk en adjudant Riley en Jeugdprins Sil, Jeugdprinses Nynthe en hun adjudant Wes van De Wereldwijzer zullen allemaal in het carnavalsweekend een ronde door Toeterland maken en aan de bewoners van het huis wat zij het mooist versierd vinden een prijs uitreiken. Stevens Televisies Budel-Schoot en Plus Dennis van Moorsel hebben een aantal mooie prijzen beschikbaar gesteld. Het enige wat u hoeft te doen is minimaal de poster op te hangen. Zo zorgen we met heel het dorp voor vrolijke kleuren en laten we ons carnavalshart dit jaar op deze manier kloppen!

Voor alle kinderen t/m 12 jaar die in Budel-Schoot wonen, zitten er twee kleurplaten in De Toeterkrant. Haal deze uit de krant, kleur een kleurplaat en hang ook deze zichtbaar op aan de straatkant. Tijdens de carnavalsdagen maakt iedereen die een kleurplaat heeft opgehangen kans op een lekkere traktatie. Deze worden aan de deur afgegeven (natuurlijk ook coronaproof). Pak je kleurpotloden/stiften en ga aan de slag en laat zien dat ook onze jeugdige Toeters kunnen zorgen voor sfeer in het dorp!

Carnavalsvierders uit Toeterland, laat iedereen zien en voelen dat we “mej 

mekoar, os Carnavalshart altied loate kloppen!”