Ook carnaval 2021 wordt onvergetelijk

BUDEL – Zeker weten! Ook carnaval 2021 wordt onvergetelijk in velerlei opzichten. Een carnaval dat niet in het teken zal staan van samen. Geen bijeenkomsten en grote feesten op straat en in de kroegen. Geen Prinselijke hoogheden op straat die met hun gevolg de scholen in het Buulse bezoeken. Geen carnavalsontbijt in de Bokkenstal en al helemaal geen massaal publiek langs de route waar traditioneel de twee Buulse optochten op respectievelijk zaterdag en dinsdag zullen trekken. Dat alleen al maakt het onvergetelijk. Want wat is nu het feest der feesten als er geen optochten door de straten trekken. Voor velen is de optocht toch echt wel de krent in de carnavalspap, of de spreekwoordelijke kers op de taart. Als het aan c.v. Buulder Buk, en de inzenders ligt die zich al hebben ingeschreven, is er in Buul in elk geval toch altijd nog een klein troostgebakje te serveren deze dagen. Want het lijkt er nu al op dat met ruim 20 inschrijvingen er een heuse Lego-optocht gaat komen deze carnaval. De inzendingen zijn thuis door iedereen in eigen omgeving geheel coronaproof gebouwd. Op een coronaveilige wijze worden de inzendingen ingebracht en beoordeeld. Op een mooie wijze zullen ze ook in beeld worden

gebracht en via de website www.buulderbuk.nl kun je de optocht ook gaan bekijken. Dus hou die website de komende dagen in de gaten en zie zelf wat voor prachtige creaties er tijdens lockdown en avondklok allemaal gebouwd zijn. Behalve digitaal is het natuurlijk ook leuk om de creaties met eigen ogen van achter glas te kunnen bekijken. Laat je vanaf vrijdag in de loop van de middag dan ook verrassen in diverse etalages. Want in het centrum van Budel zullen bij diverse etalages van onze lokale middenstanders de inzendingen te bekijken zijn. Met de carnavalsdagen kun je dus compleet met carnavalspak, versiert met jaarembleem, jaarpin en tegen de kou de enige echte Buulder Buksjaal, een wandeling door het centrum maken om toch een beetje het carnavalsgevuul van Buul op te kunnen snuiven. Hou hierbij ten alle tijden rekening met de geldende maatregelen en ga beslist niet samenscholen!

Prins Bart I en Prinses Ingrid – Foto Smile Fotografie

Via lokale media en op Facebook zijn er foto’s en filmpjes beschikbaar en terug te vinden. Niet enkel van de alternatieve optocht met de Lego-wagens, maar ook van Buulse Zittingsartiesten die filmpjes en beelden van optredens online hebben gezet. Soms zelfs speciaal voor dit jaar gemaakt en opgenomen. Zeker de moeite waard om de links op te zoeken en te kijken naar de creativiteit die toch ook dit jaar weer onlosmakelijk met carnaval verbonden is. En zo weten elk jaar carnavalisten in hart en nieren er toch een onvergetelijk carnaval van te maken. Waar vorig jaar Hieël Buul op de Stuul

stond te springen in bomvolle zalen en kroegen en op straat is het dit jaar Hieël Buul thoes op de Stuul om thuis via onlinekanalen carnaval te vieren.

In de loop van zaterdagavond, naar verwachting omstreeks 18.00 uur, zal via RTV Horizon bekend worden gemaakt wie de speciale uitvoering van het Gouwe Getje 2021 gaat winnen. Namens c.v.

Buulder Buk wenst Prins Bart I en Prinses Ingrid, Jeugdprins Kes en Jeugdprinses Mara alle bokken en geiten en alle carnavalsvierders binnen en buiten Cranendonck een veilig, goed en vooral gezond carnaval 2021 toe. Iedereen met een hart voor carnaval zal deze dagen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als we het samen op afstand ook met zijn allen gezond weten te houden en ons aan de regels en afspraken houden maken we er ook op deze manier een onvergetelijk carnaval 2021 van! Breng er een beetje sfeer in door het versieren van je huis. Ga bij “Paul van de Scholt” een vlag halen als je die nog niet hebt, of bestel deze samen met de andere “Buulse carnavalshebbedingetjes” in onze webshop die je ook kunt vinden op www.buulderbuk.nl. Samen maken we er met elkaar het beste en een bijzondere tijd van.