Mogen we schaatsen in Hamont-Achel? 

HAMONT-ACHEL – Veel schaatsliefhebbers kunnen niet wachten om de ijzers onder te binden, maar mogen we schaatsen in Hamont-Achel. Jacky Umans van Pro Hamont-Achel laat weten dat er nog gewacht moet worden op groen licht van de brandweer. Dat is tot vrijdagochtend nog niet gegeven.

“In Hamont-Achel kan enkel geschaatst worden op openbare plas De Bever. Op alle andere plassen in natuurgebied is het niet toegestaan,” aldus Burgemeester Rijcken. Aan De Bever en de vijver aan Beverbeek staan ook bordjes ‘verboden het ijs te betreden’. Zodra de brandweer het ijs goedgekeurd heeft worden de bordjes vervangen door ‘betreden van het ijs op eigen risico’.

Het water bij De Bever was vrijdagochtend nog niet dichtgevroren. Het midden is nog ‘open’. Zie foto’s. Nog even geduld dus…