Alternatieve Bokverbrandingen bij afsluiting carnaval 2021

BUDEL – Voor alle carnavalsvierders waren het zo maar rare dagen. Waar je anders al lang van tevoren je kostuum klaar hebt liggen en zonder enige terughoudendheid verkleed de straat op gaat, ging je nu toch even afvragen of je het wel kon maken. De jeugd mocht die laatste week wel weer naar de scholen, maar om daar direct de Hoogheden met een gevolg te ontvangen, dat ging toch echt nog niet. Voor alle verenigingen, en dus ook voor c.v. Buulder Buk, was het telkens kijken en zoeken naar mogelijkheden die wel konden. Zo kon iedereen thuis het Bokkenblaaike nog eens doorbladeren en huis, tuin en keuken versieren met alles wat de carnavalssfeer kan oproepen. Het alternatief voor de Buulse optochten in de vorm van een Lego-optocht mag een succes genoemd worden. Maar liefst 27 creaties werden ingeleverd en werden als een echte optocht in beeld gebracht. Iedereen die dat kon en wilde had zo toch een optocht in huis. Nadat de opnames gemaakt waren en de inzendingen een plekje in verschillende Buulse etalages had gekregen bracht dit menig gezin op de been om de inzendingen te bekijken. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Verder kon er natuurlijk niet zo heel veel georganiseerd worden. Want carnaval zonder mensen op de been te brengen en bij elkaar te brengen is zo goed als onmogelijk. Op het allerlaatste moment werd nog een alternatief bedacht om een bijzonder carnaval op een bijzondere manier te kunnen afsluiten. In plaats van die ene bok die voor de residentie om middernacht in de brand wordt gestoken werden carnavalisten opgeroepen om thuis in eigen omgeving, op een veilige manier, zelf een alternatieve bok te verbranden. Via Facebook waren vanaf ongeveer 20.11 uur dan ook verschillende verbrandingen zichtbaar. Van een kacheldeur die open en dicht ging tot een knallend einde van een bok die met vuurwerk in de fik werd gestoken. Kortom; de zeer creatieve inzendingen zorgden ervoor dat carnaval 2021 niet ongemerkt werd afgesloten. De warme vlammen van al die vuurtjes gaven een warm gevoel en maken duidelijk: We zullen doorgaan, want carnaval zit in ons hart. En nu vooruitkijken naar carnaval 2022. Voor een link naar de Facebookpagina om de leuke filmpjes te bekijken kun je ook terecht op www.buulderbuk.nl.