Fietsbieb Hamont-Achel is geopend 

HAMONT-ACHEL – Jonge kinderen groeien snel uit hun fiets. Om kosten op een nieuwe tweewieler te besparen, kan iedereen sinds zaterdag 13 februari terecht in de Fietsbieb van Hamont-Achel. Hier leen je tegen een lage prijs een tweedehandsfiets die tiptop in orde is en dit voor kinderen tot twaalf jaar. Heb je een groter exemplaar nodig? Dan kan je de fiets inruilen voor een andere. Zo hoef je als ouder niet steeds een nieuw model te kopen wanneer je kind gegroeid is. 

Lid worden van de Fietsbieb kost 20 euro per jaar. Daarnaast betaal je voor je tweewieler een éénmalige waarborg van 20 euro. Na één jaar breng je je fiets terug of verleng je je lidmaatschap voor het volgende jaar. Tijdens dat jaar mag je jouw fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model. Wil je per gezin meer dan één fietsje gebruiken, dan kan dat: je betaalt per fiets het fietsgeld en de waarborg. Tijdens het gebruik sta je zelf in voor het onderhoud en eventuele kleine herstellingen.

De Fietsbieb van Hamont-Achel is elke tweede zaterdag van de maand open van 14.00 tot 16.00 uur. Je vindt de Fietsbieb in het voormalig Ursulinenklooster. Hiervoor neem je de ingang via de grote poort op de Wal, langs de bibliotheek (Wal 26, 3930 Hamont-Achel). Omwille van de coronamaatregelen moet je voorlopig wel een afspraak maken als je een fiets wil ontlenen. Dat kan via deze link: www.supersaas.be/schedule/fietsbiebhamontachel/.

De Fietsbieb is nog steeds op zoek naar goede kinderfietsen. Wanneer je een fiets in goede staat aan de Fietsbieb schenkt, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap voor jezelf of om aan iemand anders te schenken. Een fiets binnenbrengen kan tijdens de maandelijkse openingsmomenten en zonder afspraak. De Fietsbieb is een initiatief van beweging.net Limburg met steun van de stad Hamont-Achel. Meer info vind je op www.fietsbieblimburg.be

Foto Noortje de Brouwer