Ontbijtservice brengt Dorpleiners in carnavalsstemming

BUDEL-DORPLEIN – Dat corona creatief maakt bleek ook tijdens het afgelopen carnavalsweekend. Zo viel in Budel-Dorplein onder meer de ontbijtservice van carnavalsstichting De Heiknuuters in de smaak. Vooral bij Dorpleiners die de avond daarvoor thuis flink waren doorgezakt, of op zoek waren naar een stevig en romantisch Valentijnsontbijt.

Door Roy de Leijer 

Meerdere carnavalsverenigingen in de regio gingen het afgelopen carnavalsweekend in de weer met ontbijt- en lunchpakketten, of -boxen die aan huis werden bezorgd of konden worden afgehaald. In Budel-Dorplein vond de finishing touch op locatie plaats, bij mensen de oprit of op straat. Daar bereidde de aanhang van prins Jordy 1 op een tot mobiele keuken omgetoverde aanhangwagen een van de belangrijkste onderdelen van een stevig carnavalsontbijt: eieren met spek. De gerechten werden vervolgens door de prins zelf opgediend. Om helemaal in de juiste stemming te komen werd bij de menu’s ook een rol serpentine geserveerd. In totaal werden er ruim tachtig ontbijtjes coronaproof bezorgd. Aan alles was gedacht door de carnavalsstichting. “Omdat het aggregaat op de aanhangwagen nogal wat lawaai maakt hebben we een extra lange stroomkabel meegenomen, die we waar dat mogelijk is bij de mensen thuis kunnen insteken”, zegt secretaris Nico Smits.  Hij hoopt dat het carnaval volgend jaar weer in zijn volle hevigheid kan losbarsten. Een carnavalsontbijt op zondag zit er dan niet. Smits: “Dan hebben we het te druk met de optocht en de activiteiten in onze feesttent.” De ontbijtservice zorgde er mede voor dat het carnaval ook in coronatijd niet helemaal ongemerkt voorbij is gegaan in Budel-Dorplein. Het straatbeeld werd verder opgefleurd met versierde huizen en tuinen. Daarnaast gaf een aantal Dorpleiners gehoor aan de oproep om een prinsenwagen-maquette te bouwen. Verder kon de jeugd zich uitleven met een kleurplatenwedstrijd. Niet alle tradities gingen dit jaar vanwege de coronapandemie overboord. Zo werd het carnaval in het Heiknuuterrijk dinsdag volgens goed gebruik afgesloten met de Knuuterverbranding.