Politieberichten

Inbraak in Achel
HAMONT-ACHEL – Afgelopen vrijdag is ingebroken in een garagebox van een flatgebouw aan de Thomas Watsonlaan in Achel. In de garagebox stond een voertuig waaruit een navigatiesysteem werd gestolen. Ook namen de daders werkmateriaal mee. Aan de Ellestok in Hamont is maandag geprobeerd in te breken. De daders forceerden een zijdeur van een huis, maar konden niet binnenkomen. Ook probeerde men een Mercedes bestelbusje te openen. Maar ook dat lukte niet.

Inbraak 
PELT – Tussen zaterdagavond en maandagochtend zijn aan de Lindelsebaan in Pelt twee wielen van een Ford Transit gestolen. De bestelbus stond op het terrein van een garage. Uit de kapel op het kerkhof van Overpelt-Fabriek werd een laptop en een computerscherm ontvreemd. De daders hadden de kapel opengebroken. Wanneer de diefstal plaatsvond is niet bekend. De politie kreeg maandag de melding binnen.

Chemisch afval gedumpt in Hamont 
HAMONT – Afgelopen maandag werd er aan de parking van het scoutsheem en aan de speelzone in de Beverbeek in Hamont chemisch afval gevonden. Het ging om een jerrycan en een doek en er was duidelijk een chemische geur aanwezig. Deze spullen werden gevonden aan de speelzone, op de parking van het scoutsheem was een grote vlek te zien. De politie werd op de hoogte gebracht waarop het gerechtelijk labo en de federale gerechtelijke politie ter plaatse kwamen voor verder onderzoek. Volgens het parket Limburg zijn er nog geen bewijzen dat het gaat over drugsafval.