Tips van bezoekers Grenspark De Groote Heide 

REGIO – Terwijl de vogeltjes zachtjes in grote getalen beginnen te fluiten, delen we graag een paar heerlijke (gratis en coronaproof) doe-tips in De Groote Heide. Meer nog: het zijn dé toptips van het eigen team van De Groote Heide. 

Toptip van Bjorn, fan van alles wat met natuur en cultuur te maken heeft: “De Grenskapel vlak bij de Achelse Kluis in Hamont-Achel is enerzijds een boeiend en intrigerend stukje cultuurgeschiedenis, anderzijds bijzonder interessant voor zijn ligging. In de ochtend en avond is ie op z’n mooist, wanneer de zon opkomt of net ondergaat. Heerlijk stil en een prachtig vergezicht over de heidevlakte.”

Toptip van Chris, natuurliefhebber en –kenner: “Volgens mij is De Plateaux-Hageven het allermooiste gebied uit de regio. Het gebied is in elk seizoen boeiend. Dat heeft vooral te maken met de combinatie van cultuur en natuur, de boeiende geschiedenis van het gebied en het feit dat het landsgrensoverschrijdend is. De tweelandenroute (9,7 km) is mijn favoriete route. Zeer afwisselend!”

Toptip van Ilse, regionale ontdekkingsreiziger: “Als gezin kiezen we vooral voor routes met gekleurde paaltjes, zoals de routes in de Herbertusbossen in Heeze bijvoorbeeld. Dan maken we er een interactieve tocht van. Kleurtjes zoeken, stokken en paddenstoelen spotten, verhalen verzinnen, bladeren in de lucht gooien…”

Toptip van Elke, verwonderaar: “Elke keer als ik door de bossen van Hamont-Achel wandel waan ik me het ene moment in het midden van de Ardennen bij de Beverbeekse Heide om het andere moment precies terecht te komen in een Middeleeuws riddertafereel bij de Tomp en de grafheuvels van de Haarterheide.”

De Tomp in Achel