Eekhoorntjes voeren 

REGIO – In de loop van de tijd is er een zekere routine gekomen in het voederen van vogels en dieren gedurende de winter. Het is belangrijk dat er een diversiteit is in het aanbod zowel in soort als grootte. Op de voedertafel komen er dagelijks brood, graan, vetbolletjes en ongezouten pinda’s en walnoten. Fotograaf Gerard Coenen heeft het geluk om twee grote notenbomen in de tuin te hebben zodat er een overvloed aan walnoten is. Het is een dagelijkse routine om de walnoten te kraken, eerst in kleine stukjes, dan ganse gepelde, vervolgens halve ongekraakte en tenslotte volledige walnoten. De mezen pikken de kleine stukjes, de merels de wat grotere, de gaaien de grotere stukken en de eekhoorns de volledige noten. Zo komt iedereen aan hun trekken. “Het geeft me dagelijks een groot genoegen om al dat leven in de tuin te mogen bekijken,” aldus Gerard.

Foto Gerard Coenen