Verbindingstuin Den Hoof kan van start

CRANENDONCK – Stichting Den Hoof Cranendonck gaat samenwerken met natuurpluktuin Ut Bluumke in Budel. Daardoor kan er dit voorjaar al een begin worden gemaakt met het realiseren van verbindingstuin Den Hoof.

Door Roy de Leijer

Verbindingstuin Den Hoof moet een tuin worden die mensen van verschillende achtergronden samen creëren en onderhouden. Maar bovenal gaat het om een plek waar nieuwe verbindingen worden gelegd, benadrukt Ilse Vaes-Govers, voorzitter van Stichting Den Hoof Cranendonck. 

Onder meer Cranendonckers met een afstand tot de arbeidsmarkt of inwoners die kampen met bijvoorbeeld een burn-out zijn welkom bij Den Hoof. Bezoekers kunnen er een praatje maken, recreëren en de handen uit de mouwen steken.

Patricia Slenders, initiatiefneemster van Ut Bluumke, draagt de plannen een warm hart toe. “Het sluit ook prima aan bij het sociale aspect van de pluktuin. Daarom heb ik een hoek van mijn terrein beschikbaar gesteld voor de verbindingstuin”, vertelt Slenders.

Govers is blij dat er al dit voorjaar een start kan worden gemaakt met de verbindingstuin: “Het help ons onder meer bij het opdoen van de nodige ervaring.” Ondertussen blijft de stichting speuren naar een geschikte locatie in de gemeente Cranendonck voor een eigen plek. Slenders ziet ook dan mogelijkheden voor samenwerking: “Ook vanuit verschillende locaties kunnen er immers verbindingen worden gelegd.” 

Vanwege het onzekere verloop van de coronapandemie willen Slenders en Govers zich nog niet wagen aan een officiële openingsdatum. Voor het inrichten van de verbindingstuin is Stichting Den Hoof onder meer op zoek naar plantjes en gereedschap. Voor meer info zie: denhoofcranendonck.nl