Chocoladetaart

Beste Kookliefhebbers,

Voor de maand maart gaan we een heerlijke chocolade taart maken van pure chocolade. Deze kunt u natuurlijk ook in melkchocolade of witte chocolade maken. Om de pure chocolade taart af te werken kunt u tegen de zijkant witte chocolade-krullen drukken als u de afwerklaag erover heen heeft gedaan. Zo kunt u dit bij een witte chocoladetaart omdraaien. Ik wens u veel plezier met het maken van deze heerlijk, simpele en mooie chocolade taart.

Heeft u een ‘Geheim van de Chef’ gemist in het HAC?

Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

INGREDIËNTEN: voor 1 springvorm

1.) Kapsel (cake) voor de taart:

135 gr. bloem

135 gr. basterdsuiker

7 eieren

1 eetlepel cacao

boter, tia maria

2.) Vulling chocoladecrème:

325 gr. chocolade puur 

2 dl. crème fraîche 

tia maria

3.) Afwerking chocoladelaag:

1,75 dl. room

135 gr. chocolade puur

BEREIDINGSWIJZE:
1.) Vet de springvorm goed in met boter. Klop de eieren, cacao met de suiker heel luchtig (au bain-marie bij 65 graden). 
Neem de kom uit het warmwaterbad en spatel de bloem heel voorzichtig en gelijkmatig door de opgeklopte massa en giet het beslag in de vorm. Bak het kapsel af op 180 graden ongeveer 20 minuten. Kapsel wat af laten koelen en uit de vorm halen.
Snijd het kapsel in drie schijven en trempeer (besprenkel) deze met tia maria.

2.) Smelt de chocolade au bain marie. Klop de crème fraîche even kort luchtig. Laat de chocolade afkoelen maar nog wel vloeibaar en spatel de chocolade door de crème fraîche.
Breng eventueel op smaak met wat tia maria. Smeer de crème tussen de verschillende lagen cake en leg ze weer terug op elkaar als een taart en zet in de koeling.

3.) Verwarm ondertussen de room en los hierin de chocolade puur op. Laat wat afkoelen en giet de chocolade bovenop de taart en laat deze de taart helemaal bedekken met een dunne laag chocolade. Werk de zijkant van de taart af naar eigen idee en zet weer in de koeling om hard te worden.

Smakelijk eten!

Algo van Grootel
Eigenaar/Chefkok
LUST | eet, drink & feestgelegenheid