“Als ik dat had geweten …”

“Als ik had geweten dat dat zo duur was, dan had ik zelf wel die erehaag van de buurt geregeld!” De paar uur extra werk die een andere uitvaartondernemer had gedeclareerd vanwege veelvuldig overleg met de buurt over de route, standplaatsen, moment voor een kort woordje en het werpen van bloemen op de rouwauto, vielen helemaal verkeerd bij de nabestaanden. En die verontwaardiging na de uitvaart kunt u echt niet gebruiken, naast uw verdriet om het verlies van een overleden dierbare. Voor ons behoren dit soort werkzaamheden tot onze standaard dienstverlening, zonder extra kosten. Er komt na de uitvaart al genoeg op u af en het laatste wat u dan kunt gebruiken zijn hogere kosten dan vooraf begroot.

Vaste tarieven
We krijgen vaak de vraag wat een uitvaart kost. Daar is niet één antwoord op te geven, omdat ieder afscheid weer anders is. Zo is cremeren meestal minder duur dan begraven. En ook de keuze van een locatie kan van invloed zijn op de kosten; een afscheid in een van onze uitvaartcentra is vaak minder duur dan op andere locaties. Wij bespreken de op dat moment bekende wensen en op basis daarvan ontvangt u binnen 24 uur een transparante kostenbegroting. Omdat wij altijd met vaste tarieven werken, krijgt u bij ons geen nare verrassing achteraf van extra gemaakte uren. Ook van de tarieven van derden brengen wij u zo compleet mogelijk op de hoogte. Een uitvaart moet in onze ogen passend zijn bij de overledene, maar ook bij het beschikbare budget, om zo geen extra zorgen te veroorzaken ná de uitvaart.

Flexibel
Natuurlijk kan het zo zijn dat u gaandeweg de voorbereidingen nog aanvullende dingen wenst of toch iets wilt veranderen. Dat blijft uiteraard altijd mogelijk! Ook in dat geval laten we u weten wat die kosten zijn en vragen we uw akkoord. 

Geen verrassingen achteraf
Dit alles klinkt misschien heel zakelijk en dat in een sfeer waarin emoties hoogtij vieren. Maar juist dan is het van belang om vooraf goede afspraken te maken, waarna we samen kunnen gaan zorgen voor een mooi, persoonlijk afscheid volgens uw wensen. Betrokken, binnen budget, zonder nare verrassingen achteraf!

Meer info
Meer info over uitvaartverzorging staat op de site: www.vdstappen.nl
Neem gerust contact op als u nog vragen heeft.

Martin Horst RU, 
Uitvaartverzorger Cranendonck, 
tel. 0031 495 430260