Hamont-Achel plaatst fietsherstelzuilen

HAMONT-ACHEL – In navolging van onder meer de gemeente Pelt krijgt ook Hamont-Achel fietsherstelzuilen. Bij deze installaties kunnen recreatieve fietsers terecht om een klein mankement aan hun fiets te repareren, zoals bijvoorbeeld een lekke band, het vervangen van een binnenband, het verhelpen van een storend getik of het terug opleggen van een afgelopen ketting.

Door Roy de Leijer 

De zuilen zijn voorzien van de nodige werktuigen om kleine defecten te herstellen. Fietsers met pech kunnen er ook gebruik van maken buiten de sluitingsuren van fietswinkels. 

Het voorstel van CD&V werd vorige week unaniem aangenomen door de gemeenteraad. De oppositiepartij stelde voor om de herstelzuilen te plaatsen bij plekken waar veel fietsers passeren, zoals de Achelse Kluis, het VVV-kantoor in het centrum van Achel en het Uit-punt in het centrum van Hamont en bij de kettingbrug in Hamont-Lo.

Roger Mertens (N-VA), schepen van toerisme, juichte de plannen toen. Het exacte aantal en de definitieve locaties worden nog uitgewerkt in overleg met de gemeentelijk diensten. Na verloop van tijd vindt er evaluatie plaats.