Het geheim van de chef

MAALTIJDSALADE VAN GEROOKTE ZALM EN AVOCADO

Beste Kookliefhebbers,

Voor de maand april een heerlijke maaltijd salade. Het woord zegt het al Maaltijdsalade. Een wat volle salade met stevige ingrediënten die een maaltijd zouden kunnen zijn. Er zijn natuurlijk ontzettend veel maaltijdsalades te bedenken en te maken. Hierin kun je alle variaties die jezelf lekker vindt combineren toe een maaltijd salade. Deze heb ik gecombineerd met gerookte zalm en avocado. Twee hoofd ingrediënten die heel vol van structuur zijn. Serveer er een stevig vers afgebakken broodje bij (bijv. waldkorn). Laat het u smaken. Heeft u een Recept van “t Geheim van de Chef” gemist in het HAC? Kijk dan naar de voorgaande maanden op www.lust-nu.nl bij recepten.

INGREDIËNTEN: voor 4 personen

500 gram gerookte zalmplakken

500 gram middelgrote avocados (2 stuk)

150 gram gemengde bladsla (mesclun)

300 gram ricotta

1 middelgrote rode ui

Voor de dressing:

50 ml. citroensap

1 eetlepel mosterd

2 eetlepels honing

2 teentjes knoflook, geperst

1 eetlepel blanke azijn

4 eetlepel olijfolie extra vierge

2 eetlepels fijngehakte verse dille

BEREIDINGSWIJZE:

Maak de ui schoon en snijd deze in halve dunne ringen, snijd de avocado over de lengte door zodat de grote pit in het middel heel blijft. Wip de pit eruit en steek met een lepel tussen de schil en het vruchtvlees om zo het vruchtvlees er in zijn geheel uit te halen. Snijd het avocado vruchtvlees in grove stukken. Verdeel de gerookte zalm plakken in gelijke stukken. Verkruimel de ricotta in een grote kom en voeg daar de gerookte zalm, gemengde bladsla, rode ui en avocado’s aan toe en meng voorzichtig door elkaar. Meng de ingrediënten van de dressing door elkaar in een kommetje en schenk dit over de salade. Schep alles nog eens voorzichtig door elkaar en serveer direct met vers afgebakken brood naar keuze.

Smakelijk eten.

Algo van Grootel

Eigenaar/Chefkok

LUST | eet, drink & feestgelegenheid