Lommelse fotograaf Manu Bloemen opent nieuwe Galerij  

LOMMEL – Zaterdag 3 april opent de foto-expo Silica van de Lommelse fotograaf /kunstenaar Manu Bloemen. Manu opent hiermee als eerste de Galerij in het vernieuwde cultuurcentrum CC De Adelberg. De opening stond oorspronkelijk gepland in oktober 2020, op het ogenblik dat de cultuursector de deuren moest sluiten.

Manu neemt je mee naar een wereld achter glas waar niets is wat het lijkt. “We kijken naar onszelf, scrollen op schermen vol leegte en wanen ons veilig achter glazen wanden. Alles is doorzichtig, iedereen vervormbaar…” Manu start met Silica een nieuwe reeks tentoonstellingen in de mooie, open Galerij. De kunstenaar creëert en verbeeldt zijn eigen artistieke wereld en wordt nadien curator voor de volgende expo.

Voorlopig kan je Silica bezoeken elke zaterdag en zondag in april, telkens van 13.00 tot 18.00 uur. Je reserveert best vooraf een tijdslot via www.ccdeadelberg.be

De expo zal lopen tot begin juni, waarbij versoepelingen en openingsuren aangepast kunnen worden. Check regelmatig de website www.ccdeadelberg.be voor de laatste updates. 

Een bezoek aan de expo wordt volledig volgens de geldende richtlijnen en het Protocol Musea georganiseerd. Je kan deze dus in uiterst veilige en reglementaire omstandigheden komen bewonderen. 

Foto van Manu Bloemen