Skatepark in stadspark Hamont-Achel uitgebreid

HAMONT-ACHEL – In 2016 opende langs het jeugdhuis De Schelft in Hamont een nieuw skatepark genaamd 3930 skatepark. Met de jonge skaters werd afgesproken dat een mogelijke uitbreiding zou volgen als de hinder in dit park beperkt bleef. Inmiddels hebben ze bewezen dat ze zorg kunnen dragen voor het park en daarom besloot de stad om het skatepark van een tweede deel te voorzien. 

Het skatepark is een echte trekpleister geworden voor de Hamont-Achelse jongeren. Onder begeleiding van de jeugdnetwerker werd er samen met de jongeren een basisplan ontworpen. Ze tekenden een plan uit hoe het skatepark er volgens hen moest uitzien. Het nieuwe park is vrijwel een kopie geworden van hoe de jongeren het zich voorstelden. 

Begin deze week werden de nieuwe elementen geplaatst. Er werd gekozen voor een street-gedeelte met betonnen prefab-elementen. Met deze street-elementen worden stedelijke straten nagebootst. Zo lijkt het voor de jonge skaters alsof ze in een grote stad skaten, maar dan met de voordelen van een park. Het gekozen materiaal is zeer duurzaam en door de massadichtheid van de elementen is de geluidsoverlast minimaal. De kostprijs voor het gehele project bedraagt 30.000 euro. Graag plant de stad in de toekomst een officiële opening in, maar omwille van de corona-maatregelen is dit momenteel niet toegestaan.