Een nieuw theaterplatform: crime op je smartphone

De pandemie heeft soms ook positieve gevolgen. Zo is de theaterwereld gaan nadenken over hoe zij toch een publiek kunnen bereiken ook al ligt de sector al meer dan een jaar zo goed als plat. Daar komt echter verandering in. Theatergezelschap SKaGeN lanceert een voorstelling die via hun eigen app gevolgd kan worden. Al bij de eerste lockdown had het gezelschap al snel een WhatsApp voorstelling klaar waarvan 10.000 tickets zijn verkocht. Doordat echter de gebruiksregels van WhatsApp veranderden hebben ze nu een eigen app die bovendien gebruiksvriendelijker is. Imke is een spannende thriller over een versplinterde familie. Een wereld vol desinformatie, onfrisse praktijken en bedrog. Wie een ticket koopt kan twee en een halve week lang meeleven met de familie waarvan de achtjarige dochter plots verdwijnt. Je krijgt een inkijk in het leven van de familie via berichtjes, foto’s en video. Ook is er een virtuele foyer waar de verwikkelingen gevolgd kunnen worden en waar meegedaan kan worden aan de discussies. Deze vorm van theater is een stuk intiemer dan een voorstelling van pakweg twee uur. Je leeft immers enkele wekenlang dag en nacht samen met de personages. Tickets (€ 12,50) kunnen tot 13 april om 19.00u besteld worden via de website van cc Palethe. Het verhaal gaat op 14 april om 13.30u van start. De speciaal ontworpen app is te vinden in de App Store of de Google Play Store. Deze vernieuwende vorm van theater zal vooral veel jonge mensen aanspreken.

Foto Kurt Stallaert PixelXpress