Gezinsbond Hamont organiseert een stoepkrijtchallenge

HAMONT – Samen met Familiefit, Gezinssport Vlaanderen en AFYA lanceert Gezinsbond Hamont een stoepkrijtchallenge voor iedereen. Geef je stoep een make-over met stoepkrijt. Daag jezelf, jouw gezin en jouw buren uit met een leuke beweegopdracht voor jouw deur. Teken een hinkel- of beweegparcours voor je deur en zet voorbijgangers in beweging! Of bedenk je liever een fijne boodschap of tekening voor je buren? Dit is een ideale activiteit om de paasvakantie actief en creatief in te vullen.

Een tip! Zijn er weinig mogelijkheden voor de eigen deur? Ga op zoek naar een publieke plaats waar veel mensen passeren zoals een bibliotheek of het stadhuis. Misschien vind je daar wel een leuk plekje!  Lukt het jullie om voorbijgangers en wandelaars in beweging te krijgen? Nog meer stoepkrijtactie! Stoepkrijt biedt uiteraard nog heel wat mogelijkheden om samen te bewegen. Ten eerste, ga op de grond liggen en laat iemand de omtrek van je lichaam tekenen met stoepkrijt. Nu kan je het figuur inkleuren. Een tweede ken je wel, de hinkelbaan. Teken met stoepkrijt een hinkelbaan van 1 tot 10. Met een steentje of stokje gooi je eerst naar vak 1, je springt (op 1 been, als je het wat moeilijker wilt maken) over vak 1 naar vak 2 tot 10 en terug. Is vak 1 gelukt? Dan volgt vak 2, 3, 4, … Wie geraakt er tot aan vak 10? Nog een derde mogelijkheid is een reuze dambord. Teken hiervoor een groot dambord (10 op 10 vakjes) op de stoep of oprit. Als schijven kan je kartonnen borden gebruiken (die je zelf in 2 leuke kleuren kan schilderen!). Speel samen een reuze spelletje dammen! Ben je goed in mikken dan kan je met stoepkrijt een schietschijf op de grond tekenen. De buitenste cirkel is 2 punten waard, de binnenste en kleinste cirkel is er 10 waard. Teken een lijn op de grond van waar er mag gegooid worden. Gooi met steentjes of stokjes naar de schietschijf. Wie haalt de meeste punten? Maar de allerleukste actie is met stip het parcours! Teken een parcours van stapstenen op de grond en maak er een ‘reis rond de wereld’ van. Zet er onderweg nog enkele leuke beweegopdrachten tussen. Wie geraakt er via de stoepkrijttekeningen aan de overkant?

Alle leden van Bondanza, de dansvereniging van Gezinsbond Hamont, ontvingen eerder deze week al hun stoepkrijtchallenge. Misschien vond je er al een op jouw wandeltocht waar je met je gezin aan meedeed? Veel beweegplezier deze vakantie!