Weerter binnenstad viert het paasweekend

WEERT – Vervelen is niet aan de orde tijdens de paasdagen in Weert. Diverse lokale ondernemers presenteren ludieke activiteiten om toch te kunnen genieten van het lange weekend. Het lentezonnetje doet flink z’n best en de voorjaarsmode hangt al in de etalages. Steevast is het verlengde weekend van Pasen een moment van Bourgondisch genieten en samenkomen. Helaas is dit vanwege geldende coronamaatregelen nog niet mogelijk, maar diverse lokale ondernemers spelen hierop in met ludieke acties.

Winactie fashioncheque

De Muntpassage pakt in aanloop naar de paasdagen uit met een bijzondere winactie. Op www.opjepaasbestmuntpassage.nl kun je mensen uit je omgeving die het verdienen in een nieuwe outfit te worden gestoken nomineren, bijvoorbeeld omdat iemand veel voor je gedaan heeft of een opsteker verdient in deze moeilijke tijd. Zaterdag 3 april worden de vijf leukste nominaties door de paashaas bezocht en verrast met een Muntpassage Fashioncheque ter waarde van 100 euro.

Gouden eieren

Gezamenlijke horecaondernemers hebben het initiatief genomen een speurtocht in het centrum te organiseren. Van 2 t/m 11 april is het mogelijk op een zelf gekozen moment de uitdaging aan te gaan en op zoek te gaan naar de gouden paaseieren in het centrum van Weert. Op www.desoosweert.nl/lenteuitje zijn de spelregels en het speelvel te vinden. Voor de juiste inzendingen zijn mooie prijzen beschikbaar, waaronder restaurantbonnen en gezelschapsspelen. De actie wordt ondersteund door BIZ Ondernemers, de ondernemerssamenwerking in de binnenstad.

Kleurrijke paasdagen

Ook thuis kan de jeugd aan de slag. Zo heeft de Weerter Bazaar aan de Markt een kleurwedstrijd waarbij de winnaars kan maken op het winnen van een pannenkoekenarrangement. Op www.weerterbazaar.nl is de kleurplaat te downloaden. Inleveren kan tot 1 april. Ook bioscoop Gotcha verrast de mooiste kleurwerken met een mooie prijs. De kleurplaat van de film Pieter Konijn op de vlucht, die binnenkort in de bioscoop verschijnt, is te downloaden via hun Facebook-pagina en tot en met 2 april in te leveren.

Winkelen op maat en afhaalarrangementen

Het maken van een winkelafspraak voordat je naar de gewenste winkel gaat geldt voor sommigen als een drempel. Ondernemers nodigen je echter van harte uit gebruik te maken van de mogelijkheden. Voel je zeker niet verplicht iets aan te kopen, lokale winkeliers zijn om te beginnen al ontzettend blij je weer te mogen ontvangen. De voorjaarsmode wordt uitgebreid tentoongesteld en er zijn tal van acties om je woning helemaal in stijl van de lente aan te kleden.

Daarnaast hebben veel lokale horeca speciale arrangementen. Wie de paasdagen niet zwoegend in de keuken door wenst te brengen heeft de gelegenheid een van de vele brunchboxen of paasdiners te bestellen. Let op: veel ondernemers hebben enkele dagen voor Pasen een deadline voor reserveren, zodat ze tijdig de verse ingrediënten kunnen bestellen.

Dichter bij Weert

Na de paasdagen trakteert Centrummanagement Weert het winkelend publiek (en andere liefhebbers) op een bijzondere wandeling vol dichtkunst. Gedichten die uiterlijk 31 maart ingediend zijn worden door een vakkundige jury beoordeeld en maken kans op een levensgrote publicatie op een van de Weerter winkelruiten. Daarmee wordt een boeiende route ter verfraaiing van de binnenstad samengesteld. Meer informatie is te vinden op www.dichterbijweert.nl