Verdeling kompassen: vind jij het gouden kompas?

HAMONT-ACHEL – Deze week verdeelt de stad de Kompassen voor vrijetijdsbeleving in Hamont-Achel. Alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar ontvangen een Kompasboekje met 15 bonnen ter waarde van € 1. Met dit ‘zakgeld’ kunnen ze deelnemen aan een reeks toffe activiteiten binnen onze stad. Dit jaar worden er ook bijzondere gouden Kompassen verstopt over heel Hamont-Achel. Ga jij mee op zoek? 

Met het Kompas wil het stadsbestuur kinderen en jongeren nog meer motiveren om deel te nemen aan het rijke vrijetijdsleven van Hamont-Achel. De waardebonnen kan je besteden aan jeugd-, sport- en cultuuractiviteiten georganiseerd door het UiTpunt. Maar ook aan filmvoorstellingen in het kader van Cinemaatjes, activiteiten van speelpleinwerkingen en om bij te leggen aan het lidgeld van alle jeugd-, sport- en cultuurverenigingen in onze stad. Je kiest hierbij zelf hoe je deze bonnen gebruikt: allemaal tegelijkertijd of verdeeld over verschillende activiteiten… alles kan en mag! 

Uitzonderlijk kan je het Kompas ook gebruiken voor vrijetijdsbeleving buiten onze stad. Bijvoorbeeld wanneer een bepaalde sporttak in Hamont-Achel niet aangeboden wordt. Wie zijn waardebon(nen) wil inwisselen bij een vereniging in een andere stad of gemeente, neemt best contact op met het UiTpunt. 

Met de start van de paasvakantie op 5 april begint bovendien de zoektocht naar een van de 15 gouden Kompassen. Ga samen met je ouders of met je bubbel op zoek naar een gouden Kompas ter waarde van € 50. Deze liggen verspreid over alle speelterreinen die Hamont-Achel heeft gecreëerd voor de speciale editie van de Buitenspeeldag. Wil jij zo’n gouden Kompas bemachtigen? Volg dan zeker de sociale mediakanalen van het UiTpunt en AHA om tips te ontvangen over hun geheime locatie.  

Het bedrag van de gouden Kompassen is enkel te gebruiken voor lid- of kampgeld bij Hamont-Achelse verenigingen. Het Kompas kan je tot en met 30 september 2022 besteden. Let wel: de waardebonnen kunnen niet voor geld worden omgeruild. Je kan er ook geen consumpties mee kopen en indien je betaalt met dit bonnenboekje, heb je geen recht op wisselgeld of een tegoedwaardebon. Meer weten over het Kompas? Neem een kijkje op www.hamont-achel.be/kompas